Plogging 2024 – Τα παιδιά κάνουν τζόκινγκ και φροντίζουν το περιβάλλον

Plogging_jogging_afisa

 

Επιστρέφει την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 08.30, η πρωτότυπη δράση Plogging 2024 που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, καλώντας τα παιδιά σε ένα ακόμα συναρπαστικό παιχνίδι ευαισθητοποίησης στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μαθήτριες και μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης, θα συγκεντρωθούν στο 2ο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο κι από εκεί θα τρέξουν έως τον Προφήτη Ηλία, κατά μήκος της Ρεματιάς, συλλέγοντας, στη διαδρομή, απορρίμματα, στις χάρτινες σακούλες που θα τους διαθέσει ο Δήμος, μαζί με ειδικά γάντια.

Στο τέλος της διαδρομής, θα περιμένει τα παιδιά μια γιορτή με διάφορες αθλητικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αναμνηστική φωτογράφιση, εναπόθεση των απορριμμάτων σε ειδικούς κάδους και μια ομιλία έμπνευσης και παρακίνησης σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Όλοι οι μαθητές θα παραλάβουν από ένα αναμνηστικό – μικρό γλαστράκι με βασιλικό – για να το φυτέψουν στον κήπο του σπιτιού τους ως μια υπόσχεση προς τον εαυτό τους για την φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά τους στο μέλλον.

Επιπλέον, θα γίνει μικρή παρουσίαση στους μαθητές από την ομάδα εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τις πυρκαγιές, τους κινδύνους που διατρέχει η Ρεματιά από τον ανθρώπινο παράγοντα, το πως μπορούμε όλες και όλοι μας να συμβάλλουμε στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, ενώ θα δοθεί κατάλληλη ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών στο ύπαιθρο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
EPADIX_diaforetikotita kai ergasiako perivallon_1

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: «Η Διαφορετικότητα και η Συμπερίληψη ως δομικά στοιχεία κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον»

Τη  Δευτέρα 16/02/2026 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης) το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί μια

Περισσότερα
Φεβρουάριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728