Αποστολή αγάπης στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Μαλακάσα

domi filoxenias anilikon Malakasa_1

Στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας βρέθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Έλενα Χριστούλη, για να παραδώσει 40 κούτες με είδη ένδυσης και γλυκίσματα.

Την αντιπροσωπεία του Χαλανδρίου υποδέχτηκε ο συντονιστής του Safe Area του Κέντρου Υποδοχής και Τεκμηρίωσης (ΚΥΤ) Μαλακάσας, κ. Παναγιώτης Χονδρός, ο οποίος ενημέρωσε την αντιδήμαρχο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Δομή Φιλοξενίας και ευχαρίστησε τον Δήμο Χαλανδρίου για την υποστήριξη.

«Μετά από επικοινωνία με τον Παναγιώτη Χονδρό ενημερωθήκαμε για τις αυξημένες ανάγκες των 210 ασυνόδευτων ανηλίκων, ηλικίας 14 με 17 ετών, που φιλοξενούνται εκεί και έτσι οργανώσαμε την αποστολή. Ο κ. Χόνδρος μας ενημέρωσε ότι η Δομή διαθέτει θέσεις για 85 ανήλικους, αλλά από τον Αύγουστο φιλοξενεί σταθερά περισσότερα από 200 παιδιά, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, έχουν περισυλλεγεί από ναυάγια. Λόγω του υπερπληθυσμού, έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ανάγκες για ρούχα, κλινοσκεπάσματα και φάρμακα. Ο ορθοπεδικός είναι ο μόνος γιατρός που  επισκέπτεται τα παιδιά μια φορά την εβδομάδα, χωρίς να διαθέτει μάλιστα τη δυνατότητα συνταγογράφησης. Οι συνθήκες διαβίωσης, δυστυχώς, είναι άθλιες, δεδομένου ότι συχνά δεν υπάρχει ρεύμα και νερό και τα παιδιά κοιμούνται χωρίς στρώματα. Η αποστολή αυτή είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε για να δώσουμε λίγη χαρά σε αυτά τα παιδιά που τόσο το έχουν ανάγκη», σημείωσε η αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη.



Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
anakoinosi_dimos

Διακήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, άνω των ορίων, για την«Προμήθεια καυσίμων (πετρέλαιο diesel κίνησης 360.000lt και βενζίνη αμόλυβδη 24.000 lt)»

Δείτε αναλυτικότερα: ΑΡ.274_2026-ΑΠΟΦΑΣΗ-Δ.Ε.-ΟΡΙΣΜΟΥ-ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ-ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡ.295_2026-ΑΠΟΦΑΣΗ-Δ.Ε.-ΕΓΚΡΙΣΗΣ-ΟΡΩΝ-ΑΜ8_2026 1α.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ-ΣΤΗΝ-Ε.Ε.26PROC018969724 1δ.ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΚΑΥΣΙΜΩΝ-ΜΕ-ΑΔΑ-ΑΔΑΜ_signed espd-request-v2 ΕΕΕΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ-ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΝΤΥΠΟ-ΟΙΚΟΝ.ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ-ΟΜΑΔΑΣ 1 ΕΝΤΥΠΟ-ΟΙΚΟΝ.ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ-ΟΜΑΔΑΣ 2 ΜΕΛΕΤΗ-ΠΡΟΜ_-ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ-ΔΕΛΤΙΟ-ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ-ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ-ΑΙΤΗΜΑ

Περισσότερα
Μάιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031