Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου στο 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Filarmoniki Xalandriou_3o festival latreftikis mousikis tis ELS_1

Με δυο συναυλίες συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου και φέτος, στο 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Την Κυριακή των Βαΐων, 13 Απριλίου, η Φιλαρμονική θα κάνει τη διαδρομή Διονυσίου Αεροπαγίτου (Μουσείο Ακρόπολης) – Αποστόλου Παύλου (Θησείο), με ώρα έναρξης στις 18.00.
Την Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου, το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Φιλαρμονικής, θα παρουσιάσει το έργο “Συνομιλίες”  στην Α’ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία (Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 50). Ώρα 17.00
Το Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής είναι ένα πενθήμερο γεμάτο με 50 συναυλίες σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους και ελεύθερη είσοδο για το κοινό και συμμετοχή περισσότερων από 500 καλλιτεχνών και διοργανώνουν για τρίτη χρονιά, το υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, είναι ένας θεσμός που αναφέρεται στα θεία Πάθη και επιχειρεί να «φωτίσει» έννοιες, όπως η μετάνοια, η ευλάβεια, η λύτρωση, η εξιλέωση, η συγχώρεση και η ανάσταση, προσφέροντας μία κατανυκτική εμπειρία σε τοπόσημα της Αθήνας, αλλά και στους δρόμους της, με περιπατητικές συναυλίες.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Νέοι Σολίστες 7 Μαρτίου 2026_2

Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο: Ο συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος παρουσιάζει έργα του με μουσικούς  από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Χαλανδρίου

Συνεχίζεται ο τρίτος κύκλος της σειράς εκδηλώσεων «Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο», με μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη

Περισσότερα

Τιμή στα θύματα των Τεμπών – Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Δεν έχουμε οξυγόνο» στον Δήμο Χαλανδρίου

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Δεν έχουμε οξυγόνο» (εκδόσεις

Περισσότερα
Μάρτιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031