Η μεγάλη συμμετοχή και τα χαμόγελα των παιδιών επιβεβαίωσαν την επιτυχία των προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικής Κατασκήνωσης, που πραγματοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου, προσφέροντας δημιουργική και ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου 2.350 παιδιών.
Και φέτος το Καλοκαίρι, τα παιδιά απολαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και αθλητικών δραστηριοτήτων, δίνοντας τη δυνατότητα για δημιουργικότητα, γνώση και ψυχαγωγία.
Τα προγράμματα του Δήμου, τα οποία προσφέρονται με ένα συμβολικό αντίτιμο, ξεκίνησαν φέτος μια εβδομάδα νωρίτερα, μετά από αίτημα των γονιών να αρχίζουν οι δραστηριότητες αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Στο πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης που πραγματοποιείται στα σχολεία της πόλης, φιλοξενούνται 1.600 παιδιά, ενώ στο πρόγραμμα της Αθλητικής Κατασκήνωσης, που πραγματοποιείται στο «Ν. Πέρκιζας» συμμετέχουν 750 παιδιά.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου της δημιουργικής απασχόλησης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και Παιδικών Σταθμών, κ. Ευθύμιος Κουράσης σημείωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στους συνεργάτες, το προσωπικό και τους εκπαιδευτές που εργάστηκαν ακούραστα για την ασφαλή και άρτια διεξαγωγή του προγράμματος. Συνεχίζουμε με την ίδια αφοσίωση, θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την ψυχαγωγία των παιδιών του Χαλανδρίου».
Αθλητική κατασκήνωση στο «Ν. Πέρκιζας»
Ο θεσμός που έχει αγαπηθεί από γονείς και παιδιά και προσφέρει δημιουργική διέξοδο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, η Αθλητική Κατασκήνωση διανύει τη δεύτερη περίοδο λειτουργίας της.
Οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί από πτυχιούχους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και προπονητές του Δήμου, με γνώμονα τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε ηλικιακής ομάδας.
Πραγματοποιούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Ν. Πέρκιζας», αξιοποιώντας το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ και βόλεϊ, το κλειστό κολυμβητήριο με μεγάλη και μικρή πισίνα, τις αίθουσες δραστηριοτήτων, τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου.
«Ο Δήμος Χαλανδρίου συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις που συνδυάζουν τη μάθηση, τον αθλητισμό, τη δημιουργικότητα και την κοινωνικοποίηση, προσφέροντας ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες και χαμόγελα», σημείωσε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρυσαυγή Αλούπη.




















