Με Μυστακίδη ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018

Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας με τον Δημήτρη Μυστακίδη

Αυλαία για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Με Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας, από τον δεξιοτέχνη της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτή του ρεμπέτικου Δημήτρη Μυστακίδη, ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, παρουσιάζονται προπολεμικά και μεταπολεμικά ρεμπέτικα (από τους δίσκους του Δημήτρη Μυστακίδη 16 ρεμπέτικα με κιθάρα και Εσπεράντο) ενώ το δεύτερο μέρος είναι κυρίως αφιερωμένο σε ρεμπέτικα της Αμερικής (από τον νέο δίσκο του καλλιτέχνη AMERIKA), δηλαδή σε τραγούδια που εκδόθηκαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20 ου αιώνα.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι συνεργάτες του, Γιώργος Τσαλαμπούνης και Δημήτρης Παππάς στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τη νεότερη με την παλαιότερη γενιά και μας καλούν να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις δημιουργών, όπως οι Τσιτσάνης, Περιστέρης, Τούντας, Σκαρβέλης, Βαμβακάρης, Χιώτης, Μητσάκης, Ρούκουνας, Ριτσιάρδης, Νταλγκάς και άλλοι, από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου.

Συντελεστές:

Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα-φωνή)

Ιφιγένεια Ιωάννου (φωνή)

Γιώργος Τσαλαμπούνης (κιθάρα-φωνή)

Δημήτρης Παππάς (κιθάρα-φωνή)

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

 

 

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.

                              Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

                  για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Μουσική εκπαίδευση στον Δήμο Χαλανδρίου -Ένα ολοκληρωμένο μουσικό οικοσύστημα με δωρεάν μαθήματα, ορχήστρες, χορωδία και συναυλίες ανοιχτές σε όλους

Η μουσική εκπαίδευση και καλλιέργεια δεν είναι προνόμιο των λίγων, αλλά δικαίωμα όλων. Με αυτή τη φιλοσοφία, το Εργαστήριο Μουσικής

Περισσότερα
Μαθητική Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου_24

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Το μήνυμα του δημάρχου Χαλανδρίου

Τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δικαιοσύνη τίμησαν οι Χαλανδραίοι, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης

Περισσότερα
Οκτώβριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031