Λέσχη Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου
 
18:30
Για τον Φεβρουάριο επιλέξαμε να διαβάσουμε το βιβλίο «Νυχτερινή Ακρόαση» της Ευγενίας Φακίνου (εκδ. Καστανιώτη)
Καλεσμένη μας η συγγραφέας του βιβλίου Ευγενία Φακίνου
 
«Μια καμπάνα κρεμόταν χωρίς σκοινί. Τι κρίμα, σκέφτηκε 
 
η Ελένη, θα μπορούσα να τη χτυπήσω ν’ ακουστεί και να
 
διώξει όλη τη φασαρία απ’ το κεφάλι μου» 
Η «Νυχτερινή ακρόαση» είναι μια ιστορία που μιλάει στην καρδιά μας , με αμεσότητα και ζυγίζει την ανθρώπινη μοναξιά, τη μελαγχολία, τα λάθη, τις υποχωρήσεις, τη χειραφέτηση, την άκρατη ψυχή μιας γυναίκας που εντέλει δεν βολεύεται μέσα στα στήθια της και κρώζει κάθε που νυχτώνει τον πόνο μιας ύπαρξης υπό συμβιβασμό.
Μιλάει για τη θέση της γυναίκας σε μια μικρή κοινωνία (μα το ίδιο και σε μια μεγάλη, πολύβουη πόλη όπως η Αθήνα του 1970) και για το ότι μέρα τη μέρα, τα όνειρά μας (που ενίοτε δεν είναι απλώς η λαχτάρα μιας αγκαλιάς) δεν χωράνε σε συμβιβασμούς.
Η αγάπη είναι που αναζητά η ηρωίδα του βιβλίου Ελένη στη ζωή, στις μέρες και την ύπαρξή της· την αγάπη για να πάρει μια ανάσα ζωντανή, ελεύθερη, αληθινή και να κάνει επιτέλους την υπέρβαση και την ανατροπή της, καθώς όλοι το γνωρίζουν, εκείνα που δεν πράξαμε, όσα πέρασαν και τα χάσαμε, εκείνα που δεν κυνηγήσαμε είναι εκείνα που μας πονάνε περισσότερο.
Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Ξεκινά η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση σε σχολεία – Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς – Ανοιχτή τηλεδιάσκεψη την Κυριακή 22/6

Η πρώτη περίοδος της « Καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης 2025» του Δήμου Χαλανδρίου ξεκινάει τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 και ολοκληρώνεται

Περισσότερα
Ιούνιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30