Title Image

Ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών σχετικά με την έντονη βροχόπτωση στις 6 Σεπτεμβρίου και τη διαχείρισή της στην περιοχή του Συνοικισμού (επί της οδού Σολωμού)

Ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών σχετικά με την έντονη βροχόπτωση στις 6 Σεπτεμβρίου και τη διαχείρισή της στην περιοχή του Συνοικισμού (επί της οδού Σολωμού)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σχετικά με την έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου στις 6 Σεπτεμβρίου και τη διαχείρισή της στην περιοχή του Συνοικισμού  (επί της οδού Σολωμού)

 

Το Σάββατο λίγο μετά τις απογευματινές ώρες είχαμε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σημαντική άνοδο της στάθμης του ρέματος Χαλανδρίου στο σημείο που το εργοτάξιο διαπλάτυνσης της κοίτης συναντά την ορθογωνική διατομή που παραλαμβάνει τα νερά του ρέματος στο ύψος της οδού Σολωμού.

Τα νερά είχαν καλύψει τα ¾ της διατομής του αγωγού καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη επιφυλακής στο συγκεκριμένο σημείο. Κλιμάκιο της διοίκησης του δήμου αποτελούμενο από τον δήμαρχο και τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους βρέθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί μαζί με μηχανικούς από την Τεχνική υπηρεσία και την υπηρεσία Πρασίνου.

Σε συνεννόηση με τον εργολάβο του έργου και τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρο και σε σύντομο χρόνο μεταφέρθηκε ερπυστριοφόρο μηχάνημα που από το Σάββατο σταθμεύει στο σημείο. Σκοπός είναι  σε οποιαδήποτε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης  να συνδράμει στην απομάκρυνση κλαδιών και φερτών υλικών που τα ορμητικά νερά του ρέματος μεταφέρουν, εμποδίζοντας την ενδεχόμενη έμφραξή του και εξασφαλίζοντας τη μέγιστη παροχέτευση των υδάτων από το συγκεκριμένο σημείο.

Ταυτόχρονα ξεκινάει πάλι το έργο της διαπλάτυνσης του ρέματος που για πολλούς μήνες είχε σταματήσει.

Κατά  τις επόμενες μέρες θα αποκλειστεί η διάβαση επί της οδού Σολωμού ενώ θα ξεκινήσουν οι εργασίες που θα κουμπώσουν την διαπλατυσμένη κοίτη στην υπογειοποιημένη υπάρχουσα, με εργασίες εκσκαφής και σκυροδέτησης του τελευταίου τμήματος.

Γνωρίζοντας ότι αντιπλημμυρικά έργα καλό είναι να μην γίνονται Σεπτέμβρη μήνα –  καθώς η πρόοδός τους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες –  αλλά τις περιόδους του καλοκαιριού, σας ενημερώνουμε ότι θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τους υπευθύνους του έργου ώστε αυτό να τελειώσει το συντομότερο.  Τέλος, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα πρέπει να γίνει σαφές σε κάθε κάτοικο του Συνοικισμού ότι το έργο αυτό ΔΕΝ είναι έργο του δήμου αλλά της περιφέρειας Αττικής με αποτέλεσμα να μην είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την πορεία και την ταχύτητα υλοποίησής του.