Τρεις αιωνόβιες ελιές «ρίζωσαν» στο Χαλάνδρι

Από το Αίγιο στο Χαλάνδρι ταξίδεψαν οι τρεις αιωνόβιες ελιές που βρήκαν τη θέση τους σε κεντρικά σημεία της πόλης για να συνεχίσουν την αναμέτρησή τους με το χρόνο.

Η δράση σχεδιάστηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αφορά τη μεταφορά αιωνόβιων δέντρων που θυσιάστηκαν στο πλαίσιο των απαλλοτριώσεων για την επέκταση των σιδηροδρομικών γραμμών. Στόχος η διαφύλαξη του πολύτιμου φυτικού κεφαλαίου του τόπου μας, που αποτελεί πηγή ζωής.

Τα αιωνόβια δέντρα τοποθετήθηκαν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στη συμβολή με την οδό Σαρανταπόρου, στην πλατεία Κιοσσέ στο Πολύδροσο και στο πάρκο της οδού Εδέσσης & Ολύμπου στην Τούφα.

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα την διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο για το πρόγραμμα, όλους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρασίνου, τους αντιδημάρχους Κώστα Ευθυμίου και Δημήτρη Χριστουλάκη και τη γεωπόνο του Δήμου κ. Νατάσσα Νικολάου που φρόντισαν να γίνουν όλα όπως έπρεπε», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
oloklirothike neo diktio idrefsis se Platonos kai Chaimanta

Στην τελική ευθεία η βιοκλιματική, «έξυπνη» ανάπλαση του εμπορικού κέντρου – Ολοκληρώθηκαν τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, για να μη σκαφτεί ξανά! – Νέο δίκτυο ύδρευσης σε Πλάτωνος και Χαϊμαντά

Εντός της χρονιάς αναμένεται, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, η ολοκλήρωση της βιοκλιματικής, «έξυπνης» ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Χαλανδρίου, με

Περισσότερα
Μάιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031