”Λαμόγια στο χακί” – Eκδήλωση στο

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που έγινε στη γεμάτη αίθουσα του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου την Πέμπτη 21 Απριλίου, για την παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Ελευθεράτου «Λαμόγια στο χακί».

 

 

Το βιβλίο αναφέρεται στον μύθο περί του «οικονομικού θαύματος» της 7χρονης δικτατορίας και για τα σκάνδαλα των συνταγματαρχών τα οποία αποκαλύφθηκαν μετά την πτώση τους.

Για το βιβλίο μίλησαν και συζήτησαν με το κοινό ο καθηγητής του Παντείου Σπύρος Σακελλαρόπουλος, ο δικηγόρος και στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα Στάθης Χατζόπουλος και ο συγγραφέας.

 

 

Η κουβέντα που έγινε ήταν ζωηρή και επεκτάθηκε σε θέματα όπως η στήριξη των οικονομικών ελίτ στο καθεστώς, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος αλλά και η ύποπτη αντίληψη που αναπτύχθηκε τα χρόνια των μνημονίων και που εκφράζεται από το ανιστόρητο «ένας Παπαδόπουλος θα μας σώσει».

Αρκετοί αναφέρθηκαν στη στενή ιδεολογική συγγένεια της χούντας με τα σημερινά νεοναζιστικά μορφώματα και στην ανάγκη της επαγρύπνησης ώστε να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε απόπειρα καταστολής των ελευθεριών με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την «προστασία του εθνικού συμφέροντος».
 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
ektakti_anakoinosi

Προσωρινή αναστολή των μαθημάτων του Εργαστηρίου Σωματικής Έκφρασης λόγω τεχνικής βλάβης στο κτήριο

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα του Εργαστηρίου Σωματικής Έκφρασης της Δ/νσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου αναστέλλονται προσωρινά, λόγω των εργασιών

Περισσότερα
EΛΠΑΔΙΧ Η προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιας_afissa

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: «Η προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης), Δευτέρα 02/11/2026, ώρα 19:00 μμ

Τη Δευτέρα 02/11/2026 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης) το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί την

Περισσότερα
Νοέμβριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30