Προσοχή, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Μέτρα προστασίας

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, για μεγάλο μέρος της Περιφέρειας Αττικής.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου καλεί εκ νέου τους πολίτες να εφαρμόζουν τα παρακάτω μέτρα πυροπροστασίας:

  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στη Ρεματιά (και σε κανένα δασικό χώρο βέβαια). Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης στη Ρεματιά κατά την περίοδο υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Ειδικά για τις μέρες του καύσωνα δεν σταθμεύουμε το αυτοκίνητο μας πάνω σε ξερά χόρτα, όταν η μηχανή του είναι ακόμη ζεστή.
  • Αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

Θυμόμαστε ότι:

► Η πλειονότητα των πυρκαγιών, που συνδέονται άμεσα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, όπως υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι,  οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν παίζουμε με τη φωτιά γιατί η φωτιά  δεν παίζει μαζί μας.

Κρατάμε την πόλη μας ασφαλή.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
anakoinosi_dimos

Πίνακες της με αρ. πρωτ. 17999/3.6.2026 Ανακοίνωσης που αφορούν στους υποψηφίους για πρόσληψη ΙΔΟΧ για την πυρασφάλεια/πολιτική προστασία 2026.

Δείτε αναλυτικότερα:   ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2026 ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2026

Περισσότερα
Ιούλιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031