Έγινε το πρώτο βήμα για το συμμετοχικό προϋπολογισμό

  
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                                                         Χαλάνδρι, 13/2/2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023922
www.www.chalandri.gr
Email: press@www.chalandri.gr

 

 

   

                                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
                                                                       ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
                                                        ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/2 στην αίθουσα  εκδηλώσεων του 3ου λυκείου η συνάντηση των κατοίκων του Συνοικισμού για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου. Τη συζήτηση που συντόνισε η πρόεδρος του Δ.Σ  Λίτσα Γαλάνη  άνοιξε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, ο οποίος αφού έκανε έναν απολογισμό για τη δράση της δημοτικής αρχής, ανέπτυξε τη φιλοσοφία και τις κατευθύνσεις του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «… Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, για την αυτοδιοίκηση και την χώρα, έχουν γίνει αρκετά, μένουν όμως να γίνουν περισσότερα.
Πιστεύω ότι ωρίμασαν πλέον οι προϋποθέσεις ώστε να κάνουμε το επόμενο καθοριστικό βήμα. Από τις προτάσεις και τις υποδείξεις προς τη δημοτική αρχή να περάσουμε στη ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ απόφαση των ίδιων των πολιτών.
Έτσι σκοπεύουμε να δοκιμαστεί πιλοτικά η αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού. Καλούνται λοιπόν οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίσουν για το ΠΟΥ και το ΠΩΣ θα διατεθούν τα ΕΠΙΠΛΕΟΝ 150.000 ευρώ που προτίθεται να διαθέσει ο Δήμος για τη γειτονιά σας, εκτός των ήδη προγραμματισθέντων έργων που περιλαμβάνονται  στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017.
Θεωρούμε ότι η σταδιακή εφαρμογή αυτής της επιλογής σε όλη την πόλη είναι αναγκαία, ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι να έχουν την ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τον Δήμο, επιλογή για τη διάθεση των δικών τους χρημάτων».
 
 
 
Στη συνέχεια δεκάδες κάτοικοι πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στα προβλήματα της γειτονιάς και κατέθεσαν κάποιες προτάσεις για μικρά και μεγαλύτερα έργα.
Στο τέλος της συζήτησης οι κάτοικοι συγκρότησαν  μια 10μελή επιτροπή που θα αναλάβει τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών και την συγκέντρωση όλων των προτάσεων.
Στη συζήτηση παρευρέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Γ. Κουράσης, Γ. Θωμάς, Μ. Λοτσάρη, Ν. Πράσσος. Επίσης  οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της « ΑντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».
 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Μαθητική Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου_24

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Το μήνυμα του δημάρχου Χαλανδρίου

Τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δικαιοσύνη τίμησαν οι Χαλανδραίοι, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης

Περισσότερα
Το Ρωμαϊκό υδραγωγείο πάλι στο Χαλάνδρι_3

Το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο επανεντάχθηκε στην καθημερινότητα του Χαλανδρίου – Το αποτύπωμά του στη γειτονιά του Συνοικισμού

Το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο επανεντάσσεται στην καθημερινότητα του Χαλανδρίου, μέσω των εκτεταμένων αναπλάσεων που έγιναν σε τέσσερεις γειτονιές της πόλης,

Περισσότερα
Οκτώβριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031