Title Image

Ρυθμική Γυμναστική

Ο δήμος Χαλανδρίου από το 2017 καλλιεργεί τα αθλήματα της  ρυθμικής, ενόργανης, ακροβατικής και γενικής γυμναστικής και δίνει ιδιαίτερη προσοχή λόγω της μικρής ηλικίας των παιδιών.

Έχει τμήματα μαζικού αθλητισμού, υποδομής και επιδείξεων που έχουν σκοπό την εξάσκηση, εκπαίδευση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών.

Η ρυθμική γυμναστική είναι μια σύνθεση τέχνης και αθλητισμού, ένας συνδυασμός γυμναστικής με χορό. Είναι το κατάλληλο άθλημα για παιδιά μικρής ηλικίας καθώς τους δίνει την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την άσκηση, να αναπτύξουν νέες σωματικές δυνατότητες και να αποκτήσουν χάρη, αρμονία και έκφραση στην κίνηση.

Σαν άθλημα έχει στοιχεία μπαλέτου και χορού που πρέπει να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μαζί με την φυσική κατάσταση που αναπτύσσει την δύναμη, την ευλυγισία και την νευρομυϊκή συναρμογή.
Σταδιακά ξεκινά η γνωριμία και ο χειρισμός των οργάνων (σχοινάκι, μπάλα, στεφάνι, κορδέλες και κορύνες) και αργότερα η εναρμόνιση με την μουσική συνοδεία, και την τεχνική στο σώμα.
Επειδή ως άθλημα απαιτεί δυσκολία στην εφαρμογή του, ο χρόνος εκμάθησης των ασκήσεων απαιτεί υπομονή, αφοσίωση και επιμονή, μα το σίγουρο είναι ότι η ενασχόληση με την ρυθμική γυμναστική αφήνει πάντα κέρδος στα παιδιά.

Τα βοηθά να μάθουν να εργάζονται σκληρά για στόχους, που χρειάζονται, πολλά χρόνια για να επιτευχθούν.

Ο δήμος μας, προσφέρει την δυνατότητα για γυμναστική, χορό και ρυθμική αγωγή στα παιδιά μέσα από ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στην κινητική τους εξάσκηση και στην συμμετοχή τους σε διαδημοτικά και πανελλήνια φεστιβάλ γυμναστικής.

 

Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας» – Άιθουσες Γυμναστικής

Λ. Πεντέλης 146, Χαλάνδρι

Τηλ. Γραμματείας 2106819350 , 2106814328

Email: sportsgrammateia@halandri.gr , sports@halandri.gr

 

Δημοτικό πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής, για παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών.

ΩΡΕΣΔΕΥΤΕΡΑΤΡΙΤΗΤΕΤΑΡΤΗΠΕΜΠΤΗΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17:30 - 18:30Νήπια (αρχάρια)Α&Β δημοτικού
Α&Β δημοτικού (αρχάρια)Α&Β δημοτικού
Νήπια (αρχάρια)
18:30 - 19:30Α&Β δημοτικού (αρχάρια)
Γ&Δ δημοτικού
Γ&Δ δημοτικού (αρχάρια)
Γ&Δ δημοτικού
Γ&Δ δημοτικού (αρχάρια)
19:30 - 21:00Ε&Στ δημοτικού (αρχάρια)
Ε&Στ δημοτικού
Ε&Στ δημοτικού (αρχάρια)
Ε&Στ δημοτικού
Ε&Στ δημοτικού

*Οι προπονητικές ώρες καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης με τον Υπεύθυνο Προπονητή – Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

*Απαραίτητα, πριν την εγγραφή στο πρόγραμμα, πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με τον Υπεύθυνο Προπονητή – Καθηγητή Φυσικής Αγωγής για την εύρεση διαθέσιμων τμημάτων.

Κόστος Προγράμματος : 15€/μήνα – 3φορές την εβδομάδα.

Κόστος εγγραφής: 15€  / Έκδοση κάρτας μέλους: 3€ (εφάπαξ καταβολή)

Πληροφορίες

Εγγραφές