Εγκαίνια της έκθεσης rema incognita – Η Ρεματιά μας μέσα από τα μάτια διακεκριμένων εικαστικών

rema_incognita

Η έκθεση Rema Incognita, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023, εγκαινιάστηκε επίσημα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, και θα είναι επισκέψιμη έως τις 29 του μήνα, στον περιβάλλοντα χώρο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Όσοι/ες βρέθηκαν στα εγκαίνια είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν στις δημιουργίες των εικαστικών και να συνομιλήσουν μαζί τους για την εμπειρία που αποκόμισαν οι δημιουργοί από την περιπλάνησή τους στη Ρεματιά, από τους ήχους, τις μυρωδιές, τη χλωρίδα, την πανίδα και το τοπίο της.

Πέρα από τα εικαστικά έργα που εκτίθενται στον περιβάλλοντα χώρο του Θεάτρου της Ρεματιάς, οι εικαστικές αποτυπώσεις της Ρεματιάς έχουν συγκεντρωθεί σε έναν πολύ ενδιαφέροντα έντυπο κατάλογο με τη μορφή χάρτη – οδηγού της περιοχής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας και Έλενα Χριστούλη, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Τάσος Βρεττός και οι ιστορικοί Τέχνης και επιμελητές εκθέσεων, Νάντια Αργυροπούλου, Βασίλης Ντούπας και Στρατής Πανταζής.

INFO

Διάρκεια έκθεσης:
15 – 29 Ιουνίου 2023.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 17:30 – 20:30.
Επικοινωνία: Λία Πέτρου, 6979361993, fb / instagram: Rema Incognita

Διοργάνωση και επιμέλεια έκθεσης: Λία Πέτρου

Συμμετέχοντες/ουσες: Παναγιώτης Βούλγαρης, Mary Cox, Χριστιάνα Γαροφαλίδου, Μαρία Γουβέλη, Κατερίνα Κατσιφαράκη, Σοφία Κυριακού, Δήμητρα Μαλταμπέ, Καρολίνα Μέη, Ευαγγελία Μπασδέκη, Διονύσης Παππάς, Λία Πέτρου, Γιώργος Τσεριώνης, Δημήτρης Τσουμπλέκας.

Συμμετέχουσες εργαστηρίων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών: Εύα Ανδρονικίδου, Έφη Λάσκαρη, Αλίκη Παπαδημητρίου, Μαγδαληνή Τσεμπέρη.

Ο έντυπος κατάλογος συνοδεύεται από κείμενα των: Φωτεινή Βενιέρη, Ιωάννα Παπαπαύλου, Δήμητρα Χατζησάββα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
ergastrio mousiko-kinitikis agogis Carl Orff

Εργαστήριο Μουσικής Εκπαίδευσης: Διαθέσιμες θέσεις στην εκμάθηση μουσικών οργάνων και στη μουσικοκινητική αγωγή Orff

Το Εργαστήριο Μουσικής Εκπαίδευσης του τμήματος Φιλαρμονικής και Μουσικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου ανακοινώνει ότι στις 23.10.2025

Περισσότερα
μικρή εικόνα εργαστήρια

11 καλλιτεχνικά εργαστήρια θα λειτουργήσουν φέτος στον Δήμο Χαλανδρίου – Στις 22 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εγγραφές

Ξεκινούν την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στην πλατφόρμα https://demos365.chalandri.gr/ για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια 2025- 2026, που διοργανώνει

Περισσότερα
Οκτώβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031