Στις Οινούσσες θα ταξιδέψει το ντοκιμαντέρ «Μικρασία 100 χρόνια μετά» του Δήμου Χαλανδρίου

Το ντοκιμαντέρ «Μικρασία 100 χρόνια μετά», που δημιούργησε το 2022 ο Δήμος Χαλανδρίου, για να τιμήσει το έτος Προσφυγικού Ελληνισμού 1922- 2022, θα ταξιδέψει στις Οινούσσες.

Ο Δήμος Οινουσσών θα προβάλει την ταινία, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο «Ιωνία», και μάλιστα και με αγγλικούς υπότιτλους, για να είναι προσβάσιμη και στους επισκέπτες του νησιού.

Ο Δήμος Χαλανδρίου δημιούργησε την ταινία «Μικρασία 100 χρόνια μετά», σε σκηνοθεσία Αντώνη Τσάβαλου, με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών – Κωνσταντινοπουλιτών «Ρίζες», για να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής και να τιμήσει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες του Χαλανδρίου.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ευχαριστεί τον Δήμο Οινουσσών και το δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ για τη διάθεσή του να αναδείξει αυτή την τραγική πτυχή της ιστορίας μας και να βοηθήσει να ακουστούν οι φωνές – κραυγές των προσφύγων.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μνήμη είναι αυτή που μας κρατάει ζωντανούς…

mikrasia_oinousses

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
EPADIX_diaforetikotita kai ergasiako perivallon_1

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: «Η Διαφορετικότητα και η Συμπερίληψη ως δομικά στοιχεία κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον»

Τη  Δευτέρα 16/02/2026 και ώρα 19:00 στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης) το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξενεί μια

Περισσότερα
Φεβρουάριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728