Title Image

Γυμναστική στο σπίτι για παιδιά από τη διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου

Γυμναστική στο σπίτι για παιδιά από τη διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου και η Διεύθυνση Παιδείας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, επεκτείνοντας τα προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι, δημιουργούν προγράμματα αποκλειστικά για παιδιά. Ο υπεύθυνος των δημοτικών προγραμμάτων εκμάθησης Στίβου Παναγιώτης Γουδέλης, με την πολύτιμη βοήθεια του προπονητή της Τοξοβολίας Απόστολου Νάνου, προτείνουν ένα πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιέχει ασκήσεις ρυθμού, ιδιοδεκτικότητας και ενδυνάμωσης, ανεξάρτητα από το είδος αθλήματος που ασχολείται κάθε παιδί.

Η δ/νση απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Μάριο, τον Οδυσσέα και τον Άρη για την προθυμία και τη βοήθειά τους, καθώς και στους  γονείς τους, που τους επέτρεψαν να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια.

Τι χρειαζόμαστε 
Ελαφριά αθλητικά ρούχα, βιβλία ή περιοδικά που εύκολα θα αντικαταστήσουν τους κώνους, μια οποιαδήποτε μπάλα, ένα στρώμα γυμναστικής εάν υπάρχει και ένα μπουκαλάκι νερό.

Τι να προσέξουμε
Το μέγιστο των δυνάμεων κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, γι’ αυτό αν νιώσετε αδιαθεσία καλό θα είναι να διακόψετε το πρόγραμμα ή να μειώσετε την ένταση ή να κάνετε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Ας ξεκινήσουμε σήμερα κιόλας!

https://www.youtube.com/watch?v=buQfkvVFLjk