Title Image

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: Ανοίγει το φάκελο του θέματος Κλιματική Κρίση και Φυσικό Περιβάλλον 

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου: Ανοίγει το φάκελο του θέματος Κλιματική Κρίση και Φυσικό Περιβάλλον 

 Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου συνεχίζει τις διαλέξεις του, με φόντο τα επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα και την Τρίτη στις 19/03 (19:00) στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου Δαναΐδων και Αντιγόνης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια συζήτηση με θέμα την Κλιματική Κρίση και το Φυσικό Περιβάλλον.

 

Πρώτος ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ Διονύσης Ραΐτσος, ο οποίος θα ασχοληθεί με το θέμα της Θέρμανσης των θαλασσών και τις επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή

 

Ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Φύλλας, που θα είναι ο δεύτερος ομιλητής θα μιλήσει για την Επίδραση της Κλιματικής Κρίσης στα δασικά οικοσυστήματα, και λόγω της αντιπυρικής περιόδου που μπαίνουμε και για ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα μας το οποίο δεν είναι άλλο από τις πυρκαγιές.        

 

Ο τρίτος ομιλητής ο οποίος είναι Καθηγητής στο τμήμα βιολογίας του ΕΚΠΑ, θα κλείσει τον κύκλο των ομιλιών, με την εισήγηση του για τις Συνέπειες της κλιματικής κρίσης στη βιοποικιλότητα.    

 

Την όλη εκδήλωση πρόκειται να συντονίσει η Ομότιμη Καθηγήτρια του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Χαλανδρίου Νάση Σιαφάκα.