2.350 παιδιά απόλαυσαν το καλοκαίρι στα προγράμματα του Δήμου Χαλανδρίου (βίντεο)

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό εκ μέρους των παιδιών ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικής Κατασκήνωσης του Δήμου Χαλανδρίου, προσφέροντας και φέτος σε 2.350 παιδιά ένα καλοκαίρι γεμάτο δημιουργία, άθληση, παιχνίδι και πολύτιμες εμπειρίες.

Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των οικογενειών της πόλης, ο Δήμος ξεκίνησε φέτος τα προγράμματα μία εβδομάδα νωρίτερα, αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους γονείς και εξασφαλίζοντας στα παιδιά ένα ασφαλές, ποιοτικό και δημιουργικό περιβάλλον.

Στη Δημιουργική Απασχόληση, που υλοποιήθηκε σε σχολικές μονάδες της πόλης, συμμετείχαν 1.600 παιδιά, ενώ ακόμη 750 παιδιά έλαβαν μέρος στην Αθλητική Κατασκήνωση στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Ν. Πέρκιζας».

 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των δύο προγραμμάτων ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε: «Η μεγάλη συμμετοχή και τα χαμόγελα των παιδιών επιβεβαίωσαν για μια ακόμη χρονιά την αξία αυτών των προγραμμάτων. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δράσεις που στηρίζουν την οικογένεια, προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτές και τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην άρτια υλοποίηση των προγραμμάτων, καθώς και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους

Δημιουργική Απασχόληση με εμπλουτισμένο πρόγραμμα

Οι δράσεις του προγράμματος της Δημιουργικής Απασχόλησης, που πραγματοποιήθηκε σε 7 δημοτικά σχολεία του Δήμου, βασίστηκαν στο βιωματικό χαρακτήρα και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Στόχος του προγράμματος ήταν η ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από δραστηριότητες που προάγουν τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την κοινωνικοποίηση, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την ενεργό συμμετοχή, την καλλιέργεια της σκέψης, την διεύρυνση του πνεύματος, την αναγνώριση και υιοθέτηση αξιών και την βελτίωση του τρόπου έκφρασης και δράσης των παιδιών ως ξεχωριστά άτομα και ως μέλη μιας ομάδας. Η ενεργός συμμετοχή των παιδιών, η δράση και η διασκέδαση λειτούργησαν ως ενδυναμωτικά εργαλεία στην διαδικασία μεταφοράς των γνώσεων.

Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της φαντασίας και της βιωματικής μάθησης, μέσα από ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Οι εκπαιδευτές βοήθησαν τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και τα ενθάρρυναν να λειτουργήσουν με ομαδικό πνεύμα. Σε κάθε περίπτωση ο αυριανός «ενεργός πολίτης» αποτέλεσε κύριο μέλημα του προγράμματος συνολικά.

Η φετινή διοργάνωση σηματοδότησε μια ουσιαστική ανανέωση του προγράμματος, με την ένταξη νέων θεματικών ενοτήτων και καινοτόμων δράσεων που εμπλούτισαν την εμπειρία των παιδιών. Οι αθλοπαιδιές, η μουσικοκινητική, ο χορός και τα ομαδικά παιχνίδια πλαισιώθηκαν, φέτος, με κατασκηνωτικά παιχνίδια, εργαστήρια Steam Activities, εργαστήρια μαγειρικής, φυτέματος και ρομποτικής.


Αθλητική Κατασκήνωση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του «Ν. Πέρκιζας»

Ο αγαπημένος θεσμός της Αθλητικής Κατασκήνωσης υλοποιήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Ν. Πέρκιζας», αξιοποιώντας το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ και βόλεϊ, το κλειστό κολυμβητήριο, τις αίθουσες πολλαπλών δραστηριοτήτων, τα υπαίθρια γήπεδα και το γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά αθλήματα και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο των θερινών διακοπών.

Το καθημερινό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από πτυχιούχους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και προπονητές του Δήμου, με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε ηλικίας. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αθλητικές ασκήσεις και συνεργατικές δράσεις, τα παιδιά ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους, καλλιέργησαν το ομαδικό πνεύμα, ενίσχυσαν τη φυσική τους κατάσταση και απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες.

 

 

 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Ιούλιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031