Title Image

Τρεις απινιδωτές παραδόθηκαν στο Δήμο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία –  Δωρεά της κ. Ουρανίας Σπυράκη

Τρεις απινιδωτές παραδόθηκαν στο Δήμο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία –  Δωρεά της κ. Ουρανίας Σπυράκη

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, στον αύλειο χώρο του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία παρέδωσε τρεις απινιδωτές στο Δήμο Χαλανδρίου, με ευγενική δωρεά της συμπολίτισσας κ. Ουρανίας Σπυράκη, στη μνήμη της κόρης της Ελισσάβετ, προκειμένου να παραδοθούν σε σχολικούς χώρους του Δήμου.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου, η οποία συντόνισε και τη διαδικασία. Η  κ. Αθανασάτου  ευχαρίστησε θερμά την κ. Σπυράκη και την οικογένειά της για τη σημαντική αυτή δωρεά, καθώς μια οδυνηρή απώλεια μετουσιώθηκε σε πράξη κατάφασης στη ζωή και αλληλεγγύης. Επίσης ευχαρίστησε την Καρδιολογική Εταιρεία για την παρουσία της και την πρωτοβουλία να υποστηρίξει τη δωρεά, προσφέροντας και σεμινάρια εκπαίδευσης .

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας,  καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κοχιαδάκης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εγκατάστασης απινιδωτών για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών σε περίπτωση ξαφνικού καρδιακού επεισοδίου, εξήρε δε την άμεση ανταπόκριση του Δήμου και ανακοίνωσε την πρόθεση της Εταιρείας να προσφέρει σε σεμινάρια εκπαίδευσης στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Δήμο.

Τον λόγο έλαβαν στη συνέχεια οι κυρίες  Ουρανία Σπυράκη και Ρομίνα Σπυράκη, οι οποίες με συγκίνηση αναφέρθηκαν στο γεγονός της απώλειας της αγαπημένης τους Ελισσάβετ , η οποία θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν υπήρχε κοντά της απινιδωτής για την επαναφορά της καρδιακής λειτουργίας, και ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους φίλους και συγγενείς, την Καρδιολογική εταιρεία, καθώς και το Δήμο για την ανταπόκριση και τη διοργάνωση.

Μίλησαν επίσης, εκ μέρους της ΕΚΚ, η δ/ντρια κ. Γιαννουλίδου για τις δράσεις της και ο κ. Λάτσιος , υπεύθυνος σεμιναρίων καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης , ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες συντονισμού των δράσεων εκπαίδευσης, ώστε να φθάσει η σχετική γνώση σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης, η δ/ντρια Προσχολικής Αγωγής, κ. Φωτεινή Σούτη, η κ. Μαριάννα Λέλλου, προϊσταμένη του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού, όπου και θα τοποθετηθεί ένας από τούς απινιδωτές, καθώς και ο δ/ντής του 2ου Γυμνασίου, κ. Δημήτρης Σταυριανός και η δ/ντρια του 2ου Λυκείου, κ. Δέσποινα Αζουρμανίδου, όπου θα τοποθετηθεί επίσης απινιδωτής.