Title Image

Διάλεξη στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Χαλανδρίου – Τεχνητή Νοημοσύνη

Διάλεξη στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Χαλανδρίου – Τεχνητή Νοημοσύνη

Πλήθος κόσμου στο Κέντρο Νεότητας για τα διακυβεύματα της Τεχνητής Νοημοσύνης

texniti_noimosini1

Τις ανησυχίες και τις προσδοκίες, τις ελπίδες και τους φόβους που προκαλεί η αλματώδης ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, ανέπτυξε, με πολλά οπτικοποιημένα παραδείγματα, το βράδυ της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Νεότητας, ο Ι. Κανέλλος, καθηγητής, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου IMT Atlantique, κ. Ιωάννης Κανέλλος, με συντονίστρια της εκδήλωσης την κα Νάση Σιαφάκα. Η ομιλία σηματοδοτεί την φθινοπωρινή “επιστροφή” του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Χαλανδρίου στο χώρο, πλέον, του Κέντρου Νεότητας. Ένας χώρος που αποδείχθηκε τελικά μικρός για το μεγάλο ενδιαφέρον που προκαλούν τα νέα διακυβεύματα που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας ως εκείνο της Δημοκρατίας, υπό το πρίσμα των πολλών και πολύπλευρων εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης.

texniti_noimosini2

Με εύληπτο τρόπο και με τη βοήθεια πολλών οπτικοποιημένων παραδειγμάτων, ο κ. Κανέλλος παρουσίασε, εξηγώντας σε βάθος, το πως η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει την καθημερινότητα – μίλησε χαρακτηριστικά για “μια πραγματικότητα που γίνεται όλο και περισσότερο υβριδική”. Έθεσε κρίσιμα ερωτήματα όπως “αν η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρει το τέλος της αλήθειας”, αναφέρθηκε στις αλλαγές στην εργασία, στην κατάργηση ή την αλλαγή επαγγελμάτων, από τη φωτογραφία, τη διαφήμιση, μίλησε για τις υπέρμηχανές που “υπολογίζουν άρα μετασχηματίζουν”, σκιαγράφησε την κούρσα για το μέλλον – “ποιος θα είναι ο μεγάλος Άρχων αύριο;” -, και για πολλά ακόμη, που κράτησαν τεταμένη την προσοχή του πολυπληθούς ακροατηρίου για πάνω από δύο ώρες!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, οι αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας, Κώστας Ευθυμίου, Δημήτρης Χριστουλάκης, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γεράσιμος Λυμπεράτος, Ευγενία Κατούφα, κ.α.