Title Image

Παιχνίδια με το λαβύρινθο στο 1ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου

Παιχνίδια με το λαβύρινθο στο 1ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου

Οι δραστηριότητες και το παιχνίδι στο σπίτι δεν σταματούν ποτέ. Άλλωστε το παιχνίδι σε αυτή την ηλικία αποτελεί το βασικό εργαλείο μάθησης!

Μέσα από το παιχνίδι διευρύνει τις γνώσεις του και αναπτύσσει τη φαντασία του! Είναι ευκαιρία λοιπόν να κάνουμε το σπίτι μας ένα μέρος όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν άνετα και θα μπορούν να εξασκούν την λεπτή και την αδρή κινητικότητα.

Ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά, κάτω των 4 ετών, μπορούν στο σπίτι να κατακτήσουν δεξιότητες χωρίς οι γονείς να δαπανήσουν χρήματα για παιχνίδια.
Οι δραστηριότητες που προτείνουν παρακάτω οι παιδαγωγοί του 1ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα το χώρο και την διάθεση που έχει ο κάθε γονέας!

Φτιάχνω λαβύρινθο με τα παιχνίδια μου 

Με την καθοδήγηση μας, το παιδί μπορεί να βάλει σε δικά του σημεία τα παιχνίδια του φτιάχνοντας έναν λαβύρινθο για κάποια κούκλα ή κάποιον ήρωα του! Μπορείτε στη συνέχεια να φτιάξετε μια ιστορία για τον ήρωα και πως μπορεί να περάσει τα εμπόδια!

Παίζω μπόουλινγκ

Το κλασικό παιχνίδι που αγαπούν μικροί και μεγάλοι! Στο σπίτι δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο συγκεκριμένο στόχο όπως στα μαγαζιά που παίζουμε μπόουλινγκ! Χαρείτε την στιγμή. Μην δοκιμάσετε με κανονική μπάλα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ, αν δεν έχετε κάποια φουσκωτή μπάλα διαθέσιμη φτιάξτε μια με χαρτοταινία ή δοκιμάστε με μπαλόνι!

Ποιος πηδάει πιο ψηλά;

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να γίνει σε παραλλαγή με κουτσό ή με ανάποδα πηδήματα. Επίσης μπορείτε να μην βάλετε χαρτοταινία στο πάτωμα αλλά κάποια αντικείμενα που να απέχουν κάποια εκατοστά το ένα από το άλλο.