Title Image

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας στο 5ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας στο 5ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας σήμερα (20 Μαΐου) και οι παιδαγωγοί του 5ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου οργάνωσαν μια παρουσίαση για τη ζωή της μέλισσας, όπου οι γονείς και τα παιδιά τους μπορούν να μάθουν για τη σπουδαιότητα της ύπαρξης των μελισσών.

Επίσης, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα και το συντονισμό ματιού – χεριού μέσα από «ασκήσεις γραφής» και λαβύρινθους. Επιπλέον, μπορούν μαζί με τους γονείς τους να παρασκευάσουν κέικ με βασικό συστατικό το μέλι διασκεδάζοντας στην κουζίνα και συνειδητοποιώντας ότι αρκετά υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά τα χαιρόμαστε λόγω της ύπαρξης άλλων πλασμάτων στη φύση.

Με αυτή την αφορμή οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν στα παιδιά τους το σεβασμό προς το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν αινίγματα και ποιηματάκια – τραγουδάκια για τη μέλισσα αλλά και να αναζητήσουν συγκεκριμένα παραμύθια με ανάλογο θέμα καθώς οι παιδαγωγοί κάνουν συγκεκριμένες αναφορές σε τίτλους και δημιουργούς.

Μια παρουσίαση όλο γλύκα! Θα την δείτε με ένα κλικ ΕΔΩ