Title Image

«Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού» στο 5ο τμήμα Προσχολικής Αγωγής

«Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού» στο 5ο τμήμα Προσχολικής Αγωγής

Οι φετινές γιορτές θα μας βρουν σε συνθήκες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Όλα θα είναι διαφορετικά.  Κρατάμε όμως όσο μπορούμε το πνεύμα και το μήνυμα των Χριστουγέννων, με την ελπίδα ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε θα είναι σύντομα παρελθόν.

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες και τις γιορτινές κατασκευές που «μαγείρεψαν» με μεράκι και αγάπη για τους μαθητές τους οι παιδαγωγοί των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου.

Η σκυτάλη στους παιδαγωγούς του 5ου τμήματος Προσχολικής Αγωγής για ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι με πολλή μαγεία , φεγγαροαλεύρι, αστροζάχαρη και αυγά τσαλαπετεινού… Με τις εικόνες που βρίσκουμε ΕΔΩ και ΕΔΩ οι γονείς μπορούν να κάνουν πολλές δραστηριότητες με τα παιδιά τους.

  • Ακούμε το παραμύθι προσεκτικά .
  • Τυπώνουμε και κόβουμε τις εικόνες με τα παιδιά. Στη συνέχεια μπορούμε να ακούμε το παραμύθι και ταυτόχρονα να βάλουμε στη σωστή σειρά τις εικόνες και να τις κολλήσουμε
  • Με τις εικόνες μπορούμε να παίξουμε με τα παιδιά και να φτιάξουμε , αλλιώς την ιστορία για το τι συνέβη, να κάνουμε δηλαδή παραμυθοσαλάτα και να φτιάξουμε ένα άλλο δικό μας παραμύθι.
  • Τα παιδιά μπορούν να φανταστούν και άλλους ήρωες που θα μπορούσαν να είναι στο παραμύθι και να τους ζωγραφίσουν.

Ένα είναι σίγουρο το σπίτι σας θα γεμίσει ‘’μυρωδιές και εικόνες ‘’ χριστουγεννιάτικες από το παραμύθι.

Φτιάξτε και εσείς τους δικούς σας ‘’ μαγικούς ‘’ κουραμπιέδες!

Ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο και εμείς!