Title Image

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα pROceed – Συνάντηση εταίρων στο Πλάουεν, με τη συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα pROceed – Συνάντηση εταίρων στο Πλάουεν, με τη συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου

Στο Πλάουεν της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2021, η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ pROceed, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε αποτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, αναδείχτηκαν καλές πρακτικές και τέθηκαν οι στόχοι της επόμενης φάσης του προγράμματος, που αποσκοπεί στην αναζήτηση των καλύτερων πρακτικών για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την επαγγελματική καθοδήγηση και εν τέλει την ενσωμάτωση των Ρομά στην αγορά εργασίας.

Όλοι οι εταίροι είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τον αντίστοιχο Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού της πόλης Πλάουεν, προκειμένου ο υπεύθυνος να  εξηγήσει την διαδικασία που υλοποιούν για να προετοιμάσουν και να προωθήσουν στην αγορά εργασίας νέους-νέες, γυναίκες και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Επίσης επισκέφθηκαν χώρους που σιτίζονται οι πιο αδύναμοι οικονομικά πολίτες της περιοχής με  κοινωνικούς όρους και πνεύμα ανακύκλωσής, και τέλος βρέθηκαν στο σχολείο της περιοχής που υλοποιείται  το productive learning σε μαθητές που έχουν αφήσει το σχολείο προκειμένου να επιμορφωθούν πάνω στις δεξιότητες τους με ειδικό τρόπο εκμάθησης για τις βασικές γνώσεις, με αποτέλεσμα είτε την επανένταξη τους στη εκπαιδευτική κοινότητα είτε την προώθηση τους στην αγορά εργασίας.

Στη συνάντηση εργασίας, τον Δήμο Χαλανδρίου εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου κ. Γεράσιμος Λυμπεράτος και η διαμεσολαβήτρια που υλοποιεί το project κ. Ελένη Δεσιώτου.