Title Image

Συνέδριο εργασίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Project «Roma Health Care II», στην Μπίτολα

Συνέδριο εργασίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Project «Roma Health Care II», στην Μπίτολα

Το Κέντρο Κοινότητας –Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου συμμετείχε στο συνέδριο εργασίας όλων των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Project «Roma Health Care II», που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις  17 Νοεμβρίου 2021, στην Μπίτολα της Β. Μακεδονίας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι συνθήκες που ισχύουν σε κάθε δήμο αναφορικά με την κατάσταση υγείας του πληθυσμού των Ρομά, καθώς και οι διαφορετικότητες των συστημάτων υγείας των χωρών που συμμετέχουν.

Παράλληλα εντοπίστηκαν οι στόχοι του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια, καθώς και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, προκείμενου να εξαλειφθούν τα εμπόδια πρόσβασης στην υγεία της κοινότητας των Ρομά.

Συμμετείχαν οι εταίροι από Ρουμανία, Γερμανία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία και από την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλάν Πασσέ. Ο Δήμος Χαλανδρίου εκπροσωπήθηκε από την ομάδα εργασίας που υλοποιεί το πρόγραμμα – την οποία απαρτίζουν οι: Μάρω Γληνού (ψυχολόγος), Χαρά Τσαγκάρη (εκπαιδευτικός) και Ελένη Δεσιώτου (διαμεσολαβήτρια)-  και από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, κ. Γεράσιμο Λυμπεράτο.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Roma Health Care II» στοχεύει πέρα από την υλοποίηση πολιτικών για την αγωγή υγείας και την πρόληψη μεταξύ του πληθυσμού των Ρομά και στη δημιουργία, τα επόμενα χρόνια, κέντρων υγείας για τους Ρομά.