Title Image

Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων: Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και οι νέες προκηρύξεις

Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων: Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και οι νέες προκηρύξεις

Το Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων του Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για προκηρύξεις και υπάρχουσες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Οι αγγελίες αντλούνται από διάφορες ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας και είναι στην ευθύνη του κάθε ενδιαφερόμενου ο τρόπος διαχείρισής τους.

⇒ Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για την απόκτηση και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων 3.000 ανέργων ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο Εργασίας και την Google Ελλάδας. Το πρόγραμμα ξεκινάει εντός του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο ενώ η κατάρτιση είναι 100-150 ώρες και αφορά 4 νέα πιστοποιητικά που μόλις ήρθαν στην χώρα μας. Οι ωφελούμενοι για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας δηλαδή την δεύτερη φάση μετά την κατάρτιση (διάρκειας 6 μηνών) θα λάβουν 550 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες το μήνα και 6 ώρες την ημέρα. Στο τέλος θα δοθούν τέσσερα νέα πιστοποιητικά και οι ωφελούμενοι θα ενισχύσουν τις γνώσεις τους στον ψηφιακό τομέα. Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών οι οποίοι διαθέτουν:- ενεργή κάρτα ανεργίας
– τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
– γνώσεις αγγλικής επιπέδου C1
– γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών Α επιπέδου

⇒ Εκδόθηκε η προκήρυξη 2Κ/2021 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 9/11-3-2021/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα οκτώ (38) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων στη διαδικασία αρχίζει στις 29 Μαρτίου 2021 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 14 Απριλίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Πληροφορίες αναλυτικά στη συνημμένη προκήρυξη.

Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ της προκήρυξης).

Με δύο υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα ο Δήμος Παιανίας. Το ΑΣΕΠ ενέκρινε τη σχετική προκήρυξη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά  για 2 θέσεις :  1   ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και 1   ΠΕ Ψυχολόγων (για το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Παιανίας).

Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν 12μηνη σύμβαση εργασίας, με ανανέωση ή παράταση. Δυνατότητα συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό έχουν όλοι οι υποψήφιοι, ηλικίας 18-65 ετών. Πληροφορίες στη συνημμένη προκήρυξη.