Title Image

Ανάκληση σοκολάτας λόγω τοξικών ουσιών

Ανάκληση σοκολάτας λόγω τοξικών ουσιών

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σε θέματα δημόσιας υγείας, πρόληψης ασθενειών και παρενεργειών από μη ασφαλή τρόφιμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σας γνωστοποιώ ότι σύμφωνα με δελτία τύπου  του Ε.Φ.Ε.Τ.  αποφασίστηκε η ανάκληση βιολογικών σοκολατών.

Πιο συγκεκριμένα. μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ο ΕΦΕΤ έλαβε ενημέρωση στα για ακόλουθα προϊόντα, τη βέλγικης εταιρείας «KIM’S CHOCOLATES NV»  , τα οποία διακινούνται από στην ελληνική αγορά:

Α) «ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 72% ΚΑΚΑΟ» με εμπορική ονομασία «CACHET» σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας 22343 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 09/03/2024, και

Β) «ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΚΕΡΑΣΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ 57% ΚΑΚΑΟ» με εμπορική ονομασία «CACHET» σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας 22302 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 29/01/2024.

Τα άνωθι προϊόντα ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ.

ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ:

Για την παρασκευή των συγκεκριμένων βιολογικών σοκολατών χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη (αμύγδαλα) στην οποία ανιχνεύτηκε αφλατοξίνη Β1 και άθροισμα αφλατοξινών (μια ομάδα από τις πιο τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση) σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια.

Ενδεικτικές φωτογραφίες:

anaklhsh sokolatas1  anaklisi sokolatas2