Title Image

ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ





























 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ    
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ   
 ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  
 Δ/ση: Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου,  
 Τ.Κ.:15234, Χαλάνδρι

 Χαλάνδρι, 4/9/2012

   
 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 213 2023882  
 FAX: 213 2023891  
 Email: irini.halatsi@www.chalandri.gr   

ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ


Το κινητό μας έχει περισσότερα βακτήρια απ’ όσα μια τουαλέτα!!!


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μικροβιολογικής έρευνας του Τμήματος Μικροβιολογίας & Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, και κατόπιν  15ετων αναλύσεων σε επαγγελματικούς και μη χώρους με χαρτογράφηση μικρόβιών, ανακαλύφτηκε ότι τα κινητά έχουν δεκαπλάσια βακτήρια (μεταξύ αυτών πολλά που προκαλούν ναυτία και στομαχικά προβλήματα) απ’ ό,τι η μέση λεκάνη της τουαλέτας.


Τα αίτια:


1. Δεν καθαρίζουμε τα τηλέφωνα μας ενώ την λεκάνη την καθαρίζουμε συχνά-πυκνά και την απολυμαίνουμε.
2. Το κινητό έρχεται συχνά σε επαφή με το πρόσωπό μας, οπότε είναι πολύ εύκολο να του μεταδώσουμε τα βακτήρια από το στόμα, τη μύτη ή απ’ τα χέρια μας.


Τα βακτήρια αυτά μπορούν να μας αρρωστήσουν εάν δίνουμε το τηλέφωνό μας σε κάποιον άλλο για να το χρησιμοποιήσει, όπως συγγενείς ή/και φίλοι και να το μολύνουν και με τα δικά τους μικρόβια – και δίχως απολύμανση, μπορεί να «κολλήσουμε».


Απαραίτητος ο καθαρισμός των κινητών μας:


Επειδή τα κινητά είναι ηλεκτρονικές συσκευές, οι περισσότεροι διστάζουν να τα καθαρίζουν. Με ένα νωπό πανί με αντιβακτηριακή ουσία, μπορούμε να τα απαλλάξουμε από τα μικρόβια που ίσως να μας αρρωστήσουν.


Πολλά αντικείμενα της καθημερινότητάς μας τα οποία θεωρούμε καθαρά, βρίθουν στην πραγματικότητα μικροβίων.


Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα «ποντίκια» του υπολογιστή, τα τηλεχειριστήρια, τα τηλέφωνα, αλλά και το σφουγγαράκι των πιάτων στην κουζίνα.