Title Image

Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το 3ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας στην Πόλη Μας

Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το 3ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας στην Πόλη Μας

«Η τέχνη χρόνια δεν κοιτά, η καλλιτεχνική δημιουργία, έκφραση και παιδεία δεν έχει ηλικία». Αυτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα του Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας, που με επιτυχία διεξήχθη για τρίτη χρονιά φέτος στο Χαλάνδρι.  Στο διήμερο 6 και 7 Ιουνίου η πόλη μας φιλοξένησε καλλιτεχνικές δημιουργίες από μέλη των ΚΑΠΗ και συνταξιούχους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ευεργετική επίδραση της ενασχόλησης με την τέχνη στην Τρίτη Ηλικία.
 
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη  6/6  η θεατρική ομάδα  60+ του δήμου Χαλανδρίου παρουσίασε την  επιθεώρηση «Δυο – Δυο» με θέμα τον έρωτα, αποδεικνύοντας ότι ο έρωτας εμπνέει, ανανεώνει και ομορφαίνει τη ζωή. Τα κείμενα επέλεξαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα, ενώ η σκηνοθετική διδασκαλία και η γενική επιμέλεια γίνεται από την Άσπα Ανωγιάτη.

Την ίδια μέρα απονεμήθηκαν και τα βραβεία στους/στις ποιητές/τριες που διακρίθηκαν στον 2ο διαγωνισμό ποίησης που οργάνωσαν τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου για τα μέλη των ΚΑΠΗ Αττικής.  Το Α’ βραβείο απονεμήθηκε στον  ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟ, από το 2ο ΚΑΠΗ Χαϊδαρίου, για το ποίημά του «ΠΑΡΚΑΡΙΣΕΣ», το Β’ στην ΚΑΛΛΙΤΣΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΙΑΚΑ, από το ΚΑΠΗ Πεύκης για το ποίημά της  «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟ» και το Γ’ στον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΝΝΑΔΑΡΗ, από το 1ο ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας, για το ποίημά του «ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ».
 
Ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια  Ελλήνων συνθετών παρουσίασαν την Πέμπτη 7/6 οι  χορωδίες των Συνταξιούχων του ΟΤΕ με διευθυντή τον Θάνο Θάνου, του  ΚΑΠΗ Βριλησσίων με διευθύντρια την Ελευθερία Βούλγαρη, ενώ η χορωδία  60+ του δήμου Χαλανδρίου παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με διευθύντρια τη Ρία Θεοδώρου. 
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, αφού παρακολούθησε το μουσικό μέρος του Φεστιβάλ, ευχαρίστησε χορωδούς και μαέστρους για την συμμετοχή τους και την ερμηνεία τραγουδιών και ποιημάτων που δεν έχουν πάψει να συγκινούν και διαβεβαίωσε ότι είναι τιμή για την πόλη μας η φιλοξενία τέτοιων εκδηλώσεων που συμβάλλουν στον πολιτισμό.
Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, αρμόδια για τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου Ευγενία Κατούφα υπογράμμισε ότι αυτό το Φεστιβάλ επιβεβαιώνει τα όσα δήλωσαν τα μέλη των ΚΑΠΗ απαντώντας σε σχετικό ερωτηματολόγιο,  δηλαδή: «Η Τέχνη στην Τρίτη Ηλικία προσφέρει ευκαιρίες έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας,  ζωντάνιας, κοινωνικής συμμετοχής και ενισχύει το αίσθημα αυτοεκτίμησης και   χρησιμότητας. Η τέχνη τελικά δίνει ποιότητα και μακραίνει τη ζωή!»
 
Το Φεστιβάλ τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνα Μπούμπα και Θανάσης Κιούσης.
Στον χώρο του Κέντρου Νεότητας εξέθεσαν πίνακές  τους οι: Νίκη Αβραμίδη – Λιανού, Χριστίνα Κουλούρη, Μιχάλης Παντελιδάκης, Παρασκευή Τύμη, και Αθανάσιος Υφαντόπουλος.