Title Image

Η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Η ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών – Νοητικά Υστερούντων), ιδρύθηκε το 1960, από Γονείς και Κηδεμόνες ατόμων Νοητικά Υστερούντων. Είναι Φιλανθρωπικός Οργανισμός Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπου παρέχονται ειδικά εκπαιδευτικά θεραπευτικά προγράμματα σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες των ατόμων όλων των ηλικιών , από την ενηλικίωσή τους και για όση διάρκεια αξιολογείται απαραίτητο. Πρωταρχικός σκοπός της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ είναι να αναγνωρίζει τα προβλήματα των ατόμων με νοητική υστέρηση, ανεξάρτητα από το γένος ή την ηλικία και να μεριμνά για την σωστή ανάπτυξη και ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση τους στην κοινωνία.

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.) τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3 Δεκεμβρίου) με μία εκδήλωση στην έδρα της στο Χαλάνδρι. Συζητήθηκε το επίκαιρο θέμα «Νοητική αναπηρία και τρίτη ηλικία: η αντιμετώπιση» και με την ευκαιρία πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του νέου χώρου που διαμορφώθηκε γι’ αυτό το σκοπό. Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου: το Δ.Σ της Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ, γονείς και κηδεμόνες των ωφελουμένων μας, εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ και άλλων γονεϊκών φορέων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου Χαλανδρίου, Βριλησσίων και Πεντέλης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Επισημαίνουμε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα για νέες εγγραφές ΑμεΑ τρίτης ηλικίας με νοητική υστέρηση στο νεοσύστατο τμήμα της ΠΕΓΚΑΠ- ΝΥ.