Title Image

Ανάκληση παρτίδας κεμπάπ με σαλμονέλα από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση παρτίδας κεμπάπ με σαλμονέλα από τον ΕΦΕΤ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης σε θέματα δημόσιας υγείας και πρόληψης ασθενειών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χαλανδρίου γνωστοποιεί ότι ανακλήθηκε μη ασφαλές τρόφιμο κατάψυξης: κεμπάπ, με την εμπορική ονομασία «Πολίτικο Κεμπάπ Ύψηστον», το οποίο παράγεται από την εταιρία «ΜΕΑΤΚΑ Α.Ε.».

Λόγος ανάκλησης του ανωτέρω προϊόντος είναι η διαπίστωση εμφάνισης του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp, γεγονός που ανακοινώθηκε έπειτα από χημικές αναλύσεις των Εργαστήριων Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, σε τυχαίο δείγμα που συνέλεξε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια των προβλεπόμενων ελέγχων.

Πιο συγκεκριμένα η ανάκληση από τον ΕΦΕΤ αφορά  την LOT 24319 παρτίδα παρασκεύασμα κρέατος: «Πολίτικο Κεμπάπ Ύψηστον», που έχει ημερομηνία κατάψυξης 02/09/2019 και ημερομηνία ανάλωσης έως 02/09/2020.

Η ανωτέρω παρτίδα του κατεψυγμένου παρασκευάσματος κρέατος κεμπάπ, ανακλήθηκε κατά το σύνολο της από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και ήδη είναι σε εξέλιξη η σχετικοί έλεγχοι. Τέλος, καλούνται όσοι έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.