Title Image

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ προϊόντος φακής

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ προϊόντος φακής

Στα πλαίσια της ενημέρωσης εργαζομένων αλλά και δημοτών σε θέματα δημόσιας υγείας και πρόληψης ασθενειών και ατυχημάτων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χαλανδρίου γνωστοποιεί ότι με σχετική απόφαση του Ε.Φ.Ε.Τ. ανακαλείται και αποσύρεται από την Ελληνική αγορά προϊόν «ΨΙΛΕΣ ΦΑΚΕΣ» με την εμπορική ονομασία ΖΑΚΟΜΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά το προϊόν, προέλευσης Καναδά, που πωλείται σε συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας lot 35019,  με την εμπορική ονομασία ««ΨΙΛΕΣ ΦΑΚΕΣ ΖΑΚΟΜΑ».

Το εν λόγω προϊόν, έπειτα από καταγγελία καταναλωτή, ελέγχθηκε από τον  Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και  διαπιστώθηκε η ύπαρξη σε αυτό ξένων σωμάτων, γεγονός που το κατηγοριοποιεί ως ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ-ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Καν. (ΕΚ)  178/2002, άρθρο 14, παρ. 1 & 2β).  Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν, που φαίνεται στην κάτωθι φωτογραφία να μην το καταναλώσουν.