Title Image

Το GIS του δήμου Χαλανδρίου στο 10o Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών

Το GIS του δήμου Χαλανδρίου στο 10o Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών

 

Έληξε χθες Πέμπτη 14/11 το 10ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών  που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Το συνέδριο διαπραγματεύτηκε την Ελληνική πραγματικότητα των συστημάτων GIS, παρουσίασε μια σειρά από καλές πρακτικές  και εφαρμογές αναδεικνύοντας την χρησιμότητα της ανάπτυξης τέτοιων εργαλείων.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου,  παρουσιάστηκε  την Δευτέρα 12/11/2018 πρώτη ημέρα των εργασιών του,  η διαδικτυακή πύλη γεωχωρικών πληροφοριών του Δήμου Χαλανδρίου. Η παρουσίαση που έγινε  στην ενότητα «Αστικός χώρος – καταγραφή και διάχυση πληροφοριών» έγινε  την κα Α. Υψηλάντη Τοπογράφο Μηχανικό και την κα Α. Λέλλη εκπρόσωπο της εταιρείας Get η οποία με την καθοδήγηση του τμήματος Σχεδίου Πόλης συντηρεί και αναπτύσσει την πύλη δεδομένων του δήμου.

 

Μέσα στον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου που θα παρουσιάσει την πύλη (http://gis.chalandri.gr/). Σκοπός είναι η πύλη να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον καθένα που επιζητεί χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το υπόβαθρο της πόλης.