Title Image

Συνέντευξη του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου στον «Επικοινωνία FM» για τη βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου

Συνέντευξη του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου στον «Επικοινωνία FM» για τη βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου

Στον ρ/σ «Επικοινωνία 94FM» μίλησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, στις 11 Ιανουαρίου 2023, για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο κέντρο της πόλης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση η οποία, σε συνδυασμό με τις πέντε αναπλάσεις στις γειτονιές, την ανέγερση του νέου δημαρχείου και του πάρκινγκ, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του κέντρου της πόλης.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου σημείωσε μεταξύ άλλων:

► Πολλά θέματα έχουν λυθεί στην πόλη, αλλά παραμένουν ζητήματα που αφορούν στην προσβασιμότητα των ανθρώπων και τη διευκόλυνση των καταναλωτών, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών της πόλης, ιδιαίτερα στο κέντρο, που είναι επιβαρυμένο.

► Ευελπιστούμε λοιπόν ότι το θέμα αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με το έργο των 6.000.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση του οποίου παλέψαμε πολύ. Σημειώνω ότι η αρχική μας πρόταση ήταν για ένα έργο της τάξης των 12 εκατ. ευρώ. Πλην όμως έχουμε πλέον εγκεκριμένη μελέτη και ΦΕΚ από τις  31 Δεκεμβρίου, που μας δίνει τη δυνατότητα να το δημοπρατήσουμε.

► Χρηματοδοτούνται αναπλάσεις 36.000 τ.μ. οδεύσεις τυφλών 10.000 μ., 150 ράμπες πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, 150 υποβιβασμοί πεζοδρομίων, περίπου 200 θέσεις παρόδιας στάθμευσης και έξυπνες εφαρμογές σε πάνω από 18 σημεία.

Η πολύ μεγάλη αυτή παρέμβαση, που την έχει ανάγκη το κέντρο τη πόλης, συνδυάζεται πάρα πολύ καλά με τις υπόλοιπες πέντε αναπλάσεις που έχουν εγκριθεί και έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση, εκ των οποίων κάποιες έχουν δημοπρατηθεί και άλλες είναι υπό δημοπράτηση. Θα δημιουργηθεί έτσι ένα περιμετρικός δακτύλιος πεζοπορικών διαδρομών που πιστεύουμε ότι θα ελαφρύνει το κέντρο και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση επισκεπτών και κατοίκων.

► Πλέον ξεκινάει αγώνας δρόμου, γιατί οι χρηματοδοτήσεις έχουν σφιχτές προθεσμίες. Το έργο πρέπει να έχει ανάδοχο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο μήνα Ιανουάριο πρέπει να δημοπρατήσουμε.

► Η ανάπλαση του κέντρου συνδυάζεται βέβαια και με το έργο του νέου δημαρχείου και του υπόγειου πάρκινγκ. Οι εργασίες επανεκκίνησαν μετά τις δυσκολίες που υπήρχαν το Καλοκαίρι, μιας και πληρώθηκε ο εργολάβος που δεν είχε πληρωθεί. Ευελπιστούμε ότι με το υπόγειο πάρκινγκ των 5,5 στρ και τις συνολικές παρεμβάσεις στο κέντρο, η πρόσβαση θα διευκολυνθεί σημαντικά.

► Αξιοποιώντας δε το κονδύλι των 2.000.000 ευρώ, από την πρόταση που έχουμε καταθέσει στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο, πιστεύουμε ότι, όταν όλα αυτά λειτουργήσουν συνδυαστικά, το κέντρο του Χαλανδρίου θα αλλάξει όψη.