Title Image

Δημοσιοποίηση Νέου Έργου προς Δημοπράτηση «Βιοκλιματική αστική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΑΞΟΝΑΣ 1.2) ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ»

Δημοσιοποίηση Νέου Έργου προς Δημοπράτηση «Βιοκλιματική αστική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΑΞΟΝΑΣ 1.2) ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ»

Σας ενημερώνουμε ότι θα δημοπρατηθεί το έργο :

Δημοσιοποίηση Νέου Έργου προς Δημοπράτηση «Βιοκλιματική αστική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΑΞΟΝΑΣ 1.2) ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ (προϋπ.: 5.234.257,00€)»

 

Πρόκειται για έργο που θα δημοπρατηθεί σε 1 μήνα περίπου και στα πλαίσια της παρ. 4 του άρθρου 70 του ν. 4412/2016, όπως προστέθηκε με το άρθρο 20 του ν. 4782/2021, η οποία προβλέπει υποχρέωση της αναθέτουσας αρχής, σε έργα με εκτιμώμενη αξία άνω του 1.000.000,00 € να αναρτά στην ιστοσελίδα της, δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού, τη μελέτη κατασκευής του έργου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει πάρει χρηματοδότηση στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σύμφωνα με την Απόφαση με αρ. ΥΠΕΝ/ΓΓΧΣΑΠ/138318/62 Ορισμός Αναθετουσών Αρχών (Β’ Φάση) και άλλων αναγκαίων διαδικασιών για το πρόγραμμα «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» – ID 16873 – που είναι ενταγμένο στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Άξονα 1.2 – Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας και χωροταξική μεταρρύθμιση ΦΕΚ 7126/Β/31-12-2022.

Το προτεινόμενο Έργο με τίτλο «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ- ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» και τα επιμέρους Υποέργα που το συγκροτούν συνιστούν παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου.

Ειδικότερα, το Έργο «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ- ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» περιλαμβάνει εργασίες:

 

  • Βιοκλιματικής – αστικής ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, με ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Λ.Α. Παπανδρέου (από Παλαιολόγου έως Αγ. Γεωργίου), καθώς και ανάπλαση των υφιστάμενων, υλοποιημένων πεζοδρόμων στις οδούς Κατσουλιέρη (από Γκίνη έως Λ.Α. Παπανδρέου), Χαϊμαντά (από Λ.Α. Παπανδρέου έως Φ. Λίτσα), Ιφικράτους (από Λ.Α. Παπανδρέου έως Ηρακλείου), Ηρακλείου (από Σωκράτους έως Αγ. Παρασκευής), και Πλάτωνος (από Αγ. Παρασκευής έως Αγ. Γεωργίου).

 

  • Εργασίες μετατόπισης δικτύων ΟΚΩ, όπου απαιτείται και υπάρχει η ανάγκη υπογειοποίησης του δικτύου δημοτικού φωτισμού.

Δείτε αναλυτικότερα:

 

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΑ

P_6

P_15

P_16

P_18

P_19

P_20

P_21

ΤΔ01_Προυπολογισμος_v_αναθ-1