Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4 – red code), τη Δευτέρα 24.08.26

ektakti_anakoinosi

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4 – κινητοποίηση red code προβλέπεται για την Δευτέρα.24.08.2026.

Ισχύει η υπ. αρ. 783484/17-06-26 απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, σύμφωνα με την οποία εφαρμόζεται το μέτρο προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής εκδρομέων/ επισκεπτών και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση (όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 ΦΕΚ 289 Α΄) της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2026, προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της ΓΓΠΠ αναφέρει πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς υψηλή, πολύ υψηλή ή κατάσταση συναγερμού (3,4 ή 5).

Συγκεκριμένα για τον σε περίπτωση πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατηγορία 4 και 5) απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στην οδό ήπιας κυκλοφορίας Αθανασίου Διάκου (από Βάρναλη έως Λιβαδειάς) και στη συνέχεια στον πεζόδρομο της οδού Λιβαδειάς.

Επακόλουθα απαγορεύεται και η παραμονή εκδρομέων/ επισκεπτών στη Ρεματιά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δείτε ΕΔΩ τις οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
anakoinosi_dimos

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μητρώου Εργοληπτών για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για τα έτη 2026, 2027 και 2028

Δείτε ΕΔΩ την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση/συμπλήρωση του Μητρώου Εργοληπτών και καθορισμός τιμών για την συνδρομή σε αντιμετώπιση
Περισσότερα
Οκτώβριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031