Title Image

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο Πεύκο Πολίτη – Άμεση η αντίδραση Πυροσβεστικής και Δήμου Χαλανδρίου

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο Πεύκο Πολίτη – Άμεση η αντίδραση Πυροσβεστικής και Δήμου Χαλανδρίου

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 3.30 μ.μ. στην εκτός σχεδίου περιοχή Πεύκο Πολίτη στο Χαλάνδρι, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλανδρίου.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ξέσπασε σε ιδιόκτητο οικόπεδο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο εμπρησμού, δεδομένου ότι στο χώρο όπως και σε παρακείμενα οικόπεδα συγκεντρώνονταν από τον ιδιοκτήτη του άχρηστα και εύφλεκτα αντικείμενα (πλαστικά, χαρτοκιβώτια).

Η φωτιά απλώθηκε στα οικόπεδα όπου βρίσκονταν διάσπαρτα τα εύφλεκτα υλικά και στο πέρασμά της κατέστρεψε μια ακόμη εγκαταλελειμμένη κατοικία.

Η ομάδα πυροφύλαξης του Δήμου στο Πάτημα Χαλανδρίου την εντόπισε αμέσως ενώ τάχιστη ήταν και η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που έφτασαν στο σημείο.

Την Πυροσβεστική συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης η υδροφόρα και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Χαλανδρίου, όπως και οι υδροφόρες του ΣΠΑΠ και του Δήμου Βύρωνα, παρουσία των αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ευθυμίου και Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενας Χριστούλη.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και θα μείνει όλο το βράδυ η υδροφόρα του Δήμου για κάθε ενδεχόμενο.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χαλανδρίου προ δεκαπενθημέρου είχε επέμβει στην περιοχή καθαρίζοντας όλα τα ιδιωτικά οικόπεδα που δεν ήταν περιφραγμένα ή στα οποία είχε δυνατότητα πρόσβασης, γεγονός που συνέβαλε στην μη επέκταση της σημερινής πυρκαγιάς.

Από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποστείλει στους 200 ιδιοκτήτες οικοπέδων στα όρια του Δήμου ειδοποιητήρια για να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους.

Μετά το σημερινό συμβάν, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί για μια ακόμη φορά τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, ως οφείλουν, βάσει της 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Πέραν τούτου το σημερινό γεγονός φέρνει στο προσκήνιο, όπως σημειώνει η διοίκηση του Δήμου, την ανάγκη να λυθεί επιτέλους η εκκρεμότητα της ένταξης της περιοχής “Πεύκο Πολίτη” στο σχέδιο πόλης, και τις σοβαρές ευθύνες όσων εμποδίζουν ή αδιαφορούν για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης που ο Δήμος Χαλανδρίου έχει καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής από τον Φεβρουάριο του 2018.