Title Image

Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει τους πολίτες ότι η κακοκαιρία «Ιανός» ενδέχεται να πλήξει με ακραία καιρικά φαινόμενα και την Αττική από το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020 έως το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ο μεσογειακός κυκλώνας αναμένεται να συνοδεύεται από μεγάλα ύψη βροχής, ακόμα και πάνω από 200 mm, και ισχυρούς ανέμους που θα ξεπερνούν τα 120 χλμ. / ώρα.

Σημειώνεται ότι το προβλεπόμενο ύψος βροχής των 200 mm – αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη- θα είναι πρωτοφανές, καθώς αντιστοιχεί σε 20 τόνους νερού ανά 1000 τ.μ. (ανά στρέμμα) επιφάνειας.

Συνεργεία του Δήμου Χαλανδρίου έχουν εντατικοποιήσει από τις προηγούμενες μέρες τους καθαρισμούς φρεατίων σε όλο το Χαλάνδρι και κυρίως στις περιοχές όπου έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα. Ήδη έχουν πλήρως καθαριστεί τα φρεάτια στις παρόδιες της Ρεματιάς, στο Συνοικισμό και στην περιοχή της Κόδρου, Σαρανταπόρου κλπ.

Οι πολίτες που διαμένουν στις περιοχές γύρω από τη Ρεματιά και την Κόδρου καλούνται να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλέστερα σημεία, το κρίσιμο διάστημα από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου, και να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

  1. Αποφεύγουμε να μείνουμε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο το διήμερο αυτό να μετακινηθούμε σε σπίτια συγγενών ή φίλων.
  2. Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση, ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά μας και έχουμε υπόψη μας να μετακινηθούμε σε υψηλότερα σημεία του σπιτιού σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων.
  3. Δεν διασχίζουμε για κανένα λόγο, πεζοί ή με όχημα, χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.