Title Image

Σύσκεψη για το ρέμα του Ποδονίφτη

Σύσκεψη για το ρέμα του Ποδονίφτη

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και παρουσία των δημάρχων Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, Βριλησσίων, Ξενοφώντα Μανιατογιάννη και του αντιδημάρχου Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των συμμετεχόντων Δήμων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στο δημαρχείο Πεντέλης, στα Μελίσσια, σύσκεψη με θέμα «Υποβολή Διαδημοτικής Πρότασης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ρέματος Χαλανδρίου (Ποδονίφτης) και των παραποτάμων του», στο πλαίσιο της πρόσκλησης υπ. αριθμ. ΑΤΤ009 της Περιφέρειας Αττικής.

Διαπιστώθηκε απ’ όλους η βούληση για συνεργασία των τεσσάρων Δήμων, με στόχο την υποβολή κοινής πρότασης στην περιφέρεια για την εκπόνηση μελέτης και τη χρηματοδότηση έργου ώστε να αναδειχθεί  η περιβαντολογική και πολιτιστική σημασία του ρέματος, πάντα με απόλυτο σεβασμό του Π.Δ. για την προστασία της Ρεματιάς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εκδόθηκε συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Η υποβολή κοινής Διαδημοτικής Πρότασης Μελέτης Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας του ρέματος Χαλανδρίου (Ποδονίφτης) και των παραποτάμων του.

2. Η υποβολή στην Περιφέρεια πρότασης όπως ο άξονας του ρέματος Πεντέλης Χαλανδρίου αποτελέσει διαδημοτικό άξονα υποβολής πολιτιστικού αιτήματος, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε πρόσκληση που θα εκδοθεί, με δεδομένο ότι το ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου είναι η διαδρομή που διακινήθηκαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα «Πεντελέθεν Λιθαγωγίας».

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την πρόθεση η πρωτοβουλία αυτή να επεκταθεί και σε άλλα θέματα διαδημοτικής συνεργασίας.
                                                        

Το Γραφείο Τύπου