Title Image

«Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!» – Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο

«Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!» – Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο

Με το μήνυμα “Μπορούμε να σβήσουμε μια φωτιά αλλά δεν μπορούμε να σβήσουμε τις τραγικές συνέπειές της”, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες στο νέο της τηλεοπτικό σποτ να συμβάλλουν στην πρόληψη των πυρκαγιών τηρώντας αυστηρά τις παρακάτω οδηγίες:

  • Δεν καίμε σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά το Καλοκαίρι
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος

Ο Δήμος Χαλανδρίου από την πλευρά του προχωρά στον καθαρισμό και στην αποψίλωση καταρχήν των κοινόχρηστων οικοπέδων και καλεί τους ιδιοκτήτες να τηρήσουν την υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση μη τήρησης της παραπάνω υποχρέωσης,  επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 € ανά τετραγωνικό μέτρο, βάσει του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ. 26. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων ενώ προβλέπεται και ποινική δίωξη βάσει της Πυροσβεστικής Διάταξης υπ. Αρ. 4/2012.

Η διοίκηση του Δήμου καλεί εκ νέου τους πολίτες να συμβάλουν στην πρόληψη των κινδύνων από πυρκαγιές, για την προστασία της περιουσίας τους και της πόλης, με σεβασμό στους συμπολίτες μας και το περιβάλλον.