Title Image

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό

Η πιλοτική εφαρμογή της αποφασιστικής συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών της περιοχής του Συνοικισμού-Νέου Χαλανδρίου σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στη γειτονιά τους, συνεχίζεται μεθοδικά και οργανωμένα από τους ίδιους τους κατοίκους. Με τη συνεργασία  του Δήμου και των κατοίκων δοκιμάζεται στη συγκεκριμένη περιοχή ένα ενδιαφέρον πείραμα συνδιαμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, με τελικό στόχο η διαδικασία της συμμετοχής, της συζήτησης και των προτάσεων  να καταλήξει σε αποφάσεις, δεσμευτικές για τον Δήμο, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θέτουν οι ίδιοι οι κάτοικοι.

      Η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων που συγκροτήθηκε στην πρώτη συνέλευση, οργάνωσε τρεις ακόμη μικρότερες συνελεύσεις των επιμέρους χωροταξικών ενοτήτων (στις 12,19 και 26 Μαρτίου), στις οποίες η παρουσία των κατοίκων της περιοχής ήταν σημαντική και η συζήτηση πάνω στα ζητήματα – που ιεραρχούν οι ίδιοι ως προτεραιότητες για τη γειτονιά τους – ήταν ουσιαστική και διεξοδική. Με την ολοκλήρωση του κύκλου αυτού της δημόσιας διαβούλευσης, η Συντονιστική Επιτροπή έχει καταγράψει όλες τις προτάσεις  που έχουν  υποβληθεί σχετικά με τη διάθεση επιπλέον ποσού 150.000 ευρώ στη συγκεκριμένη γειτονιά. Μετά και την τεχνική επεξεργασία των προτάσεων  θα κληθούν όλοι οι κάτοικοι της συνοικίας να συμμετάσχουν στην τελική- και αποφασιστική- Συνέλευση, να συζητήσουν και να καταλήξουν στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων τους και η τελική απόφαση θα υποβληθεί στο Δήμο προς υλοποίηση.

    Η τελική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Όλες οι προτάσεις και οι ανακοινώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο σύνδεσμο «Η πόλη στους πολίτες».