Title Image

Επίσκεψη στο Δήμο μας αντιπροσωπείας από την πόλη Enfield της Μεγ.Βρετανίας

Επίσκεψη στο Δήμο μας αντιπροσωπείας από την πόλη Enfield της Μεγ.Βρετανίας












             
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 Χαλάνδρι, 27 Ιουνίου 2008

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ. 210 6860730, 210 6860740
www.www.chalandri.gr
email: press@www.chalandri.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου μας με πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφότου δεχτήκαμε πρόσκληση από την πόλη Enfield της Μεγ. Βρετανίας  με απώτερο στόχο την συνεργασία των δύο πόλεων σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής πολιτικής, φιλοξενήσαμε βρετανική αντιπροσωπεία από 20 έως και 24 Ιουνίου  2008 στην πόλη μας.


Ο δήμαρχος Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, συζήτησαν με την βρετανική αντιπροσωπεία για θέματα  Ευρωπαϊκών  προγραμμάτων στον χώρο της παιδείας του πολιτισμού και αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής. Και ανανέωσαν το ραντεβού τους  για τον Οκτώβριο  για την υπογραφή του μνημονίου αδελφοποίησης δύο πόλεων.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Enfield κατά την περίοδο της φιλοξενίας τους στο Χαλάνδρι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικές παράστασεις του «Ιδρύματος Ζήση» στο Ευριπείδιο  Θέατρο Ρεματιάς, και του «Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου Μαρίας Κανατσούλη» στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου ACS. Ξεναγήθηκαν στους αθλητικούς χώρους του Κολυμβητηρίου  «Νίκος Πέρκιζας» και «Παύλος Παπαγιαννόπουλος», επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Στάδιο και γεύθηκαν τις νοστιμιές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.