Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Θήβας

domi filoxenias asylou Thivas_5

Στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στις Ερυθρές Θήβας βρέθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου 2025, αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλανδρίου, με επικεφαλής τις αντιδημάρχους Έλενα Χριστούλη και Χριστίνα Μαχαίρα, για να παραδώσει περισσότερες από 50 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης, είδη ένδυσης, κλινοσκεπάσματα και γλυκίσματα.

Στη Δομή που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του παλιού κλωστηρίου Σακίρογλου φιλοξενούνται αυτό το διάστημα 460 άτομα, κυρίως οικογένειες, εκ των οποίων 160 ανήλικοι έως 17 ετών, αναμένοντας έγκριση της αίτησης ασύλου που έχουν υποβάλλει.

«Ενημερωθήκαμε για τις αυξημένες ανάγκες των προσφύγων της Δομής και οργανώσαμε την αποστολή με την ελπίδα να προσφέρουμε κάποια ανακούφιση και χαρά στους ανθρώπους που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε τους πολίτες τους Χαλανδρίου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την οργάνωση της αποστολής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και την εταιρεία Nanou για τη μεγάλη της προσφορά σε γλυκίσματα. Οι ανάγκες των προσφύγων σε ειδή πρώτης ανάγκης, ρούχα, παπούτσια και κλινοσκεπάσματα είναι μεγάλες. Μεγάλη είναι η ανάγκη και για παιδίατρο, δεδομένου ότι η Δομή φιλοξενεί πολλά παιδιά. Θα ήθελα, τέλος, να σημειώσω ότι στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου συλλέγουμε συνεχώς είδη ένδυσης και υπόδυσης, τα οποία παραδίδονται όπου υπάρχει ανάγκη», τόνισε η αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Το «Χαλάνδρι Bravo 2026» ένωσε περισσότερους από 1.200 αθλητές και αθλήτριες σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Περισσότεροι από 1.200 αθλητές και αθλήτριες, εκατοντάδες παιδιά, γονείς και φίλοι του αθλητισμού συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού «Χαλάνδρι Bravo

Περισσότερα
anakoinosi_dimos

Ανακοίνωση για την Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή «Ζώνη Δ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη» – Τελευταία προθεσμία για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανακοινώνει ότι μετά την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης στην περιοχή «Ζώνη Δ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη» του

Περισσότερα
Ιούνιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930