Ο Δήμος Χαλανδρίου απαντά στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 7 νηπιαγωγών

Δημαρχείο_Ρούσσος

Παρά την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά και τις σαφείς απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων και του Συλλόγου Εργαζομένων, η ΠΟΕ -ΟΤΑ επανήλθε με νέα αιχμηρή ανακοίνωση, για το θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων επτά νηπιαγωγών στους Παιδικούς Σταθμούς του Χαλανδρίου, η οποία χρήζει απάντησης.

  1. Ο νόμος των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας αρ. 4521/2018, που αφορά στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για παιδιά άνω των 4 ετών, προβλέπει ξεκάθαρα ότι οι νηπιαγωγοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΔΕΝ μπορούν πλέον να υπηρετούν στους Παιδικούς Σταθμούς. Υποχρεωτικά υπηρετούν στην εκπαίδευση.
  2. Ο Δήμος δεν νομιμοποιείται να διατηρήσει υπεράριθμο προσωπικό στους Παιδικούς Σταθμούς μετά τη σημαντική συρρίκνωση του αριθμού των παιδιών που εγγράφηκαν φέτος. Την περίοδο 2025- 2026 φοίτησαν 497 παιδιά ενώ φέτος έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής 387 παιδιά.
  3. Ο νέος νόμος, ΦΕΚ 131/Α/24.8.2026, που αφορά στην προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς, και τον οποίο πανηγύρισαν οι συνδικαλιστικοί φορείς, ΔΕΝ προβλέπει θέσεις ΠΕ νηπιαγωγών. Και γι’ αυτό ίσως ο ίδιος νόμος περιλαμβάνει …ειδική διάταξη που επιτρέπει σε όλους τους υπηρετούντες ΕΣΠΑ μέχρι 31/6/2026 με ειδικότητες οι οποίες δεν προβλέπονται στο νέο ΦΕΚ, να διεκδικήσουν χωρίς μοριοδότηση μια μόνιμη θέση ΠΕ διοικητικών.
  4. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, ο Δήμος ανταποκρινόμενος τάχιστα στα νέα δεδομένα, κατάρτησε Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας προβλέποντας αριθμό θέσεων ΠΕ διοικητικών ικανό να καλύψει όλες τις ειδικότητες που δεν προβλέπονται στο νέο ΦΕΚ, και θα προσληφθούν, χωρίς μοριοδότηση.

Αυτή είναι η υπεύθυνη θέση της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά και στους δημότες. Και ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους, για το ποιος παίζει παιχνίδια με τους εργαζόμενους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Μαθητική Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου_24

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Το μήνυμα του δημάρχου Χαλανδρίου

Τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δικαιοσύνη τίμησαν οι Χαλανδραίοι, συμμετέχοντας στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης

Περισσότερα
Το Ρωμαϊκό υδραγωγείο πάλι στο Χαλάνδρι_3

Το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο επανεντάχθηκε στην καθημερινότητα του Χαλανδρίου – Το αποτύπωμά του στη γειτονιά του Συνοικισμού

Το ρωμαϊκό Αδριάνειο Υδραγωγείο επανεντάσσεται στην καθημερινότητα του Χαλανδρίου, μέσω των εκτεταμένων αναπλάσεων που έγιναν σε τέσσερεις γειτονιές της πόλης,

Περισσότερα
Οκτώβριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031