Το London Borough of Enfield είναι δήμος του Λονδίνου στο βόρειο Λονδίνο της Αγγλίας. Συνορεύει με τις περιοχές του Λονδίνου Barnet (στα δυτικά), Haringey (νότια) και Waltham Forest (στα νοτιοανατολικά), Hertsmere (στα βορειοδυτικά), Welwyn Hatfield και Broxbourne (στα βόρεια) στο Hertfordshire , και το δάσος Epping (ανατολικά) στο Essex.

Ιστορικά το Εnfiel αποτελούσε  μια μικρή εμπορική πόλη στην κομητεία Middlesex, στην άκρη του δάσους, περίπου μια μέρα βόρεια του Λονδίνου. Καθώς το Λονδίνο μεγάλωσε, η πόλη Enfield και τα περίχωρά της τελικά έγιναν οικιστικά προάστια με γρήγορες συγκοινωνιακές συνδέσεις προς το κεντρικό Λονδίνο.

Ο σημερινός δήμος δημιουργήθηκε το 1965 από τις πρώην περιοχές του δήμου του Southgate, τον δήμο Enfield και τον δήμο Edmonton. Το εραλδικό θηρίο στην ασπίδα του οικόσημου Enfield είναι γνωστό σε εραλδική μορφή ως «Enfield» (ή ως το θηρίο Enfield) και χρησιμοποιείται ευρέως ως λογότυπο του δήμου.

Η πόλη  Enfield έχει ιστορικό στην  κατασκευή εξοπλισμών – πχ Royal Small Arms Factory.

Οι πρώτες έγχρωμες τηλεοράσεις κυκλωμάτων στερεάς κατάστασης του κόσμου κατασκευάστηκαν επίσης από τον Ferguson στο ομώνυμο  εργοστάσιο τους  που τώρα πλέον έχει κλείσει στο Enfield.

Eνώ το πρώτο μαζικά παραγόμενο πλυντήριο πιάτων κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Enfield του Hotpoint το οποίο επίσης δεν υφίσταται σήμερα.

https://new.enfield.gov.uk/