Αντιδήμαρχοι-Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι

Σέργιος Γκάκας

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήµιο PARIS – VIII.  Ιδρυτικό µέλος του θιάσου Άστεγοι και του πειρατικού ραδιοσταθµού Κοκκινοσκουφίτσα στα FM. Yπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Nέων Χαλανδρίου Κώστας Βάρναλης, έφορος του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. Από το 1979 εργάζεται ως σκηνοθέτης.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα Καλαμάτας, Ρόδου, Λαμίας, το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Θέατρο της Άνοιξης, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τους Ex Animo κ.ά. Έχει σκηνοθετήσει και επεξεργαστεί δραματουργικά, έργα των Σεβαστίκογλου, Τερζάκη, Άκη Δήμου, Ποντίκα, Θωμά Κοροβίνη, Ιωάννας Καρυστιάνη, Παύλου Μάτεσι, Σαίξπηρ, Τσέχοφ, Μπρεχτ, Μπύχνερ, Μαριβώ, Σινιστέρρα, Μπέρνχαρντ, ντε Μυσσέ, Ιονέσκο κ.ά.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως παραγωγός στο Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Έχει γράψει 4 θεατρικά έργα για παιδιά, διηγήματα και δύο μυθιστορήματα (Κάσκο και Στάχτες) που έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία και τις Η.Π.Α.

Είναι μέλος της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» από την ίδρυσή της.

Από το 2014 είναι αντιδήμαρχος πολιτισμού στο δήμο Χαλανδρίου.

Κώστας Γερολυμάτος

Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαχείρισης Απορριμμάτων

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1970. Είναι έγγαμος µε δύο παιδιά. Είναι Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός και εργαζόταν ως μηχανικός κατασκευής και υπεύθυνος ασφάλειας της εργασίας σε έργα υποδομής και στην βιομηχανία. Μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου των Μεταλλειολόγων φοιτητών του ΕΜΠ και του αντίστοιχου συλλόγου μεταπτυχιακών, μέλος του συνδικάτου Οικοδόμων  (παράρτημα μετρό). Μέλος της επιτροπής για τη διάσωση του εργοστασίου Δουζένη, της επιτροπής αγώνα ενάντια στην ανέγερση του Υπουργείου Οικονοµικών στο Νοµισµατοκοπείο, της επιτροπής αγώνα γονέων από τους α’ β’ γ’ ε’ στ’ ζ’ η’ θ’ παιδικούς σταθμούς το 2011 και της επιτροπής αγώνα ενάντια στην κεραία της Wind στην οδό Σαρανταπόρου στο κάτω Χαλάνδρι. Εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων του  4ου δημοτικού σχολείου στην ένωση Γονέων. Είναι υπεύθυνος έναντι του νόµου για την ιστοσελίδα stasi.gr. Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γονέων Χαλανδρίου. Πολιτικά ανήκει στο 62% του ΟΧΙ του Ελληνικού λαού. Από το 2014 ως το 2019 διετέλεσε αντιδήμαρχος Τεχνικής υπηρεσίας στο δήμο Χαλανδρίου.

Έλενα Χριστούλη

Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών κατέφυγε στον θίασο των «Άστεγων» στο Χαλάνδρι. Αργότερα, σπούδασε οικονοµικά στο Πανεπιστήµιο Πειραιά, θέατρο στη σχολή Βεάκη και εικαστικά στη σχολή Βακαλό. Εργάζεται ως σκηνογράφος στο θέατρο, στον κινηµατογράφο, στην τηλεόραση και στη διαφήµιση από το 1987. Από τα µαθητικά της χρόνια εντάχτηκε στην αριστερά με ενεργό συμμετοχή στα κινήματα αλληλεγγύης και δικαιωμάτων καθώς και στα κινήματα που αναπτύχθηκαν στην πόλη. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 ήταν υποψήφια µε τους «Πολίτες του Χαλανδρίου». Από το 2006 συµµετέχει στην «ΑντίΣΤαΣΗ µε τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2006 και του 2010. Ιδρυτικό µέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάµε». Από το 2014 ως το 2019 διατέλεσε αντιδήμαρχος οικονομικών, διοίκησης και κοινωνικής πολιτικής στο δήμο Χαλανδρίου.

Αθανασάτου Ιωάννα

Αντιδήμαρχος Παιδείας – Προσχολικής αγωγής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στις Πολιτικές Επιστήμες με ειδίκευση στην ανάλυση Πολιτισμού. Επισκέπτρια επιστημών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ΗΠΑ. Διδάσκει στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων για ζητήματα φύλου και πολιτισμού. Είναι μητέρα μιας κόρης. Δραστηριοποιήθηκε ως δικηγόρος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έκφυλης βίας και προστασίας του περιβάλλοντος συμμετέχοντας ενεργά στα κοινωνικά κινήματα. Στο Χαλάνδρι, ιδρυτικό μέλος του περιοδικού «Ακροβασία», του ραδιοφωνικού σταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα», του κινήματος για τη διάσωση της Ρεματιάς και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλανδρίου. Ως δημοτική σύμβουλος της «Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου» από το 2014, με δήμαρχο τον Σίμο Ρούσσο, συμμετείχε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στην Επιτροπή Πολιτισμού του δήμου Χαλανδρίου. Συνέλαβε στην ανασυγκρότηση και τον συντονισμό της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΦΛΥΑ, συνέβαλε στην ανασυγκρότηση της δημοτικής επιχείρησης από την χρεωκοπία στην υγιή ανάπτυξη.

Χάρης Μαυρουδής

Αντιδήμαρχος Αθλητισμου – Εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι με τους γονείς του Νότη και Βάσω και την αδερφή του Ροδή, από τα πέντε του χρόνια. Στο Χαλάνδρι πήγε σχολείο, φοιτώντας στο 2ο Δημοτικό & στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλανδρίου. Στις άδειες αλάνες του Χαλανδρίου (μα γεμάτες με αναμνήσεις) έπαιξε με τους φίλους του. Στο θεατράκι της Ρεματιάς παρακολούθησε και έπαιξε τις πρώτες του θεατρικές παραστάσεις και αγάπησε την τέχνη του θεάτρου. Σήμερα ζει με την γυναίκα του Καλλιόπη και τα δύο τους παιδιά Αριάδνη και Οδυσσέα. Ασχολείται ως ενεργός πολίτης με τα κοινά, από τότε που θυμάται τον εαυτό του, συμμετέχοντας από την εφηβεία του μέχρι και σήμερα σε κοινωνικές, πολιτιστικές, οικολογικές και άλλες εθελοντικές δράσεις, όποτε έχει παραστεί ανάγκη και όποτε του έχει ζητηθεί. Είναι απόφοιτος της σχολής Κάρολος Κουν και εργάζεται ως ηθοποιός από το 1993, ενώ παράλληλα διδάσκει Θεατρική Αγωγή. Έχει επίσης σπουδάσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Γεράσιμος Λυμπεράτος

Εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Χηµικός Μηχανικός στα Πανεπιστήµια ΜΙΤ και CALTECH των ΗΠΑ και ήταν Καθηγητής στα Πανεπιστήµια της Φλόριντα (1983-1990) και Πατρών (1990-2011). Από το 2011 είναι Καθηγητής Χηµικών Μηχανικών του ΕΜΠ και κατοικεί ξανά στο Χαλάνδρι. Έχει εκτεταµένη διδακτική και ερευνητική εµπειρία σε θέµατα περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας και ιδιαιτέρως επεξεργασίας και διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων. Έχει διατελέσει µέλος του ΔΣ του Συλλόγου µελών ΔΕΠ του Πανεπιστηµίου Πατρών και µέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος. Το 2012 ίδρυσε τον Ελληνικό Υδατικό Σύνδεσµο (επιστηµονική εταιρεία µε αντικείµενο το νερό και τα απόβλητα). Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μέλος της δηµοτικής παράταξης «ΑντίΣΤαΣΗ µε τους Πολίτες του Χαλανδρίου». Είναι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος  για θέματα ανακύκλωσης από το Σεπτέμβριο του 2014.

Ευγενία Κατούφα

Εντεταλμένη σύμβουλος για τον συντονισμό λειτουργίας των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1959 στην  Ευρωστίνη Κορινθίας. Είναι έγγαμη και μητέρα 4 τέκνων.  Αποφοίτησε από το Λύκειο Κορίνθου και αργότερα σπούδασε: στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, στο ΤΕΙ Αθήνας (Κοινωνική Εργασία) και στο ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο (Κοινωνική Πολιτική). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Εργάστηκε  επί 33 χρόνια στην ΕΡΤ  (Διεύθυνση Ειδήσεων ΕΡΑ) και έχει συνεργαστεί με έντυπα τοπικού ενδιαφέροντος (μεταξύ των οποίων η «Φλυαρία του Χαλανδρίου»). Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του  Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων, του Δικτύου για τα Δικαιώματα των Παιδιών (ιδρυτικό μέλος), του διεθνούς οργανισμού για την παγκόσμια φιλία και την εκπαίδευση στην ειρήνη CISV (που τελεί σε συνεργασία με την Ουνέσκο και το συμβούλιο της Ευρώπης), του Συμβουλίου Επιμόρφωσης στην Κοινωνική Εργασία, της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας για Γυναικεία  Θέματα, του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων και του Κέντρου Μελετών Πολύτεκνης Μητέρας  «ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ». Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου (2004-2008)

Έχει επιμεληθεί τις εκδόσεις των βιβλίων:   «ΠΟΙΗΜΑΤΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ»  και «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ» .Έχει τιμηθεί με το Βραβείο του ιδρύματος ΜΠΟΤΣΗ για το ανθρωπιστικό ρεπορτάζ,  με έπαινο και αργότερα με το βραβείο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ   ΓΥΝΑΙΚΑΣ για το φεμινιστικό ρεπορτάζ.

3.-Κωνσταντίνος-Ευθυμίου-300x237
Κώστας Ευθυμίου

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πολιτικής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1960 στο Χαλάνδρι. Τελείωσε τη Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε για 13 χρόνια σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, Από το 2000 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σαν στέλεχος σε φαρμακευτικές εταιρείες. Από το 2014 ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Χαλανδρίου, Συμμετείχε στην ομάδα που εξέδιδε το περιοδικό «Ακροβασία» στο Χαλάνδρι, συμμετέχει στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού Στάση στο Χαλάνδρι και της ιστοσελίδας www.stasi.gr και φυσικά στη δημοτική παράταξη «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» από την ίδρυση της. Από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου της Ρεματιάς, του συλλόγου Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου και της κίνησης αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε», συγγραφέας του βιβλίου «Εργατική Βοήθεια και Αλληλεγγύη: Δύο παραδείγματα ταξικής αλληλέγγυας δράσης στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου». Πολιτικά ανένταχτος από τη δεκαετία του 80 αλλά στρατευμένος στην προσπάθεια για κοινωνική αλλαγή, μέχρι σήμερα.

Εμφάνιση μπάρας
Κρύψιμο μπάρας
Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση