Παρέμβαση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τους πυρόπληκτους του Χαλανδρίου

Dimarxos_Roussos_2

Με επιστολή του, από 14.5.25 (Α.Π. 15861), προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος παρεμβαίνει υπέρ των πυρόπληκτων του Χαλανδρίου, που, οκτώ μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2024, δεν έχουν λάβει την αναγκαία οικοδομική άδεια, προκειμένου να προχωρήσουν στις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης της περιουσίας τους, μιας και εκκρεμεί η έκδοση ενάριθμου έργου για τη συγκεκριμένη φυσική καταστροφή.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, αναγνωρίζοντας ότι τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ διενέργησαν άμεσα τους ελέγχους και τις αυτοψίες που απαιτήθηκαν κατά την καταγραφή των υλικών ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις, καλεί τη ΓΓΠΠ να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση του ενάριθμου, προκειμένου να προχωρήσει η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών των πυρόπληκτων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Πολιτείας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να σας μεταφέρουμε την αγωνία και την αγανάκτηση των δημοτών μας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2024 και, οκτώ μήνες μετά, δεν έχουν λάβει ακόμα την αναγκαία οικοδομική άδεια, προκειμένου να προχωρήσουν στις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης της περιουσίας τους.

»Το τελευταίο διάστημα, η δημοτική Αρχή Χαλανδρίου έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από δημότες μας, οι οποίοι, αν και έχουν ολοκληρώσει την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών προς την Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ), ενημερώνονται από την υπηρεσία ότι δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί οικοδομική άδεια, δεδομένου ότι εκκρεμεί η έκδοση ενάριθμου έργου για τη συγκεκριμένη φυσική καταστροφή.

»Γνωρίζοντας ότι, χάρη στις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας, τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ διενέργησαν άμεσα τους ελέγχους και τις αυτοψίες που απαιτήθηκαν κατά την καταγραφή των υλικών ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν, θεωρούμε εύλογη την αγωνία των κατοίκων του Πατήματος που παραμένουν σε αναμονή.

»Ως εκ τούτου ενώνουμε και τη δική μας φωνή στις διαμαρτυρίες των πυρόπληκτων κατοίκων του Πατήματος Χαλανδρίου, ζητούμε να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό η έκδοση του ενάριθμου και να ανοίξει τάχιστα ο δρόμος για την έκδοση των σχετικών αδειών για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Πολιτείας.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
anakoinosi_dimos

Διακήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, άνω των ορίων, για την«Προμήθεια καυσίμων (πετρέλαιο diesel κίνησης 360.000lt και βενζίνη αμόλυβδη 24.000 lt)»

Δείτε αναλυτικότερα: ΑΡ.274_2026-ΑΠΟΦΑΣΗ-Δ.Ε.-ΟΡΙΣΜΟΥ-ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ-ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡ.295_2026-ΑΠΟΦΑΣΗ-Δ.Ε.-ΕΓΚΡΙΣΗΣ-ΟΡΩΝ-ΑΜ8_2026 1α.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ-ΣΤΗΝ-Ε.Ε.26PROC018969724 1δ.ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΚΑΥΣΙΜΩΝ-ΜΕ-ΑΔΑ-ΑΔΑΜ_signed espd-request-v2 ΕΕΕΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ-ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΝΤΥΠΟ-ΟΙΚΟΝ.ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ-ΟΜΑΔΑΣ 1 ΕΝΤΥΠΟ-ΟΙΚΟΝ.ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ-ΟΜΑΔΑΣ 2 ΜΕΛΕΤΗ-ΠΡΟΜ_-ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ-ΔΕΛΤΙΟ-ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ-ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ-ΑΙΤΗΜΑ

Περισσότερα
Μάιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031