Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης

anakoinosi_dimos

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Αρμόδια : Σ. Ηλιακοπούλου
Τηλ. : 2132023905-7-8

Δήμος Χαλανδρίου, 02/03/2026
Α.Π.: 6051

 

 

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

 

Αφού έλαβε υπόψη του:

– το άρθρο 77 του ν. 3852/10 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του  άρθρου 58 του ν. 3966/2011, το άρθρο 7 του ν. 4623/19 και το άρθρο 51 του ν.4873/21

– την εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ. εγκ.1/661/07.01.2020

 

Προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη
& της Επιχείρησης

 

 

Α. Κριτήρια επιλογής

Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

 

Β. Κωλύματα και ασυμβίβαστα

Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.

Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 10 του ν. 4804/2021 (Α’ 90).

 

Γ. Υποβολή υποψηφιοτήτων

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση του ενδιαφερόμενου, η οποία κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, συνοδευόμενη από Υπεύθυνη Δήλωση για τη συνδρομή των προϋποθέσεων  του σημείου (Β) της παρούσης, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων θα προσδιοριστεί με την έκδοση σχετικής Πρόσκλησης του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την επιλογή του Συμπαραστάτη, η οποία θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα  του Δήμου και στην οποία θα αναγράφεται η ημερομηνία και η ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή.

 

Δ. Διαδικασία επιλογής

Ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία  και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή  εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ε. Θητεία

Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

 

ΣΤ. Δημοσιότητα

Η παρούσα θα αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα, στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) ΡΟΥΣΣΟΣ
Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Τιμή στα θύματα των Τεμπών – Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Δεν έχουμε οξυγόνο» στον Δήμο Χαλανδρίου

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Δεν έχουμε οξυγόνο» (εκδόσεις

Περισσότερα

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: Εκδήλωση για τις συγχωνεύσεις στα νηπιαγωγεία

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου για τις συγχωνεύσεις στα νηπιαγωγεία:  Οι συγχωνεύσεις συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων στο Χαλάνδρι, που ανακοινώθηκαν

Περισσότερα
Μάρτιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031