Title Image

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας

Με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (4 Μαρτίου 2020) και μετά από διαβούλευση που έγινε τόσο ηλεκτρονικά όσο και με τις δημοτικές παρατάξεις εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Η έναρξή εφαρμογής του προσδιορίζεται τον Ιούνιο του 2020. Θα μεσολαβήσει περίοδος ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας η Δ/νση Καθαριότητας με εξειδικευμένες δράσεις θα ενημερώσει τους πολίτες για τον νέο κανονισμό και τις πρόνοιες του.

Στο κείμενο του περιγράφονται τόσο οι υποχρεώσεις του Δήμου Χαλανδρίου ως μηχανισμού αποκομιδής και διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων που παράγονται στη πόλη και που καταλήγουν στους κάδους (πράσινο, μπλε κίτρινο, καφέ και στους κώδωνες υαλικών) αλλά και ως διαχειριστή της καθαριότητας στο δημόσιο χώρο και έχοντα την πολιτική ευθύνη για την καθαριότητα στα 10 τ. χλμ. της πόλης του Χαλανδρίου.

Αντίστοιχα περιγράφονται και οι υποχρεώσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης στο σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν την καθαριότητα της σε καθημερινή βάση: πεζοδρόμια, κλαδέματα, ογκώδη αντικείμενα, αδόμητα οικόπεδα, ζώα συντροφιάς, οικοδομικά υλικά, υλικά ανακύκλωσης. Επίσης περιγράφονται και τα πρόστιμα που θα συνοδεύουν την παραβίαση των άρθρων του.

Οι πολίτες μπορούν να δουν το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΔΩ.