Title Image

TRANSPOWER – New Transport Empowerment Concepts

TRANSPOWER – New Transport Empowerment Concepts


 

TRANSPOWER New Transport Empowerment  Concepts

 

 






Η πρώτη συνάντηση του διαδημοτικού προγράμματος TransPower, στα πλαίσια του προγράμματος FP6, έλαβε χώρα στις 18 έως και 20 Σεπτεμβρίου στην πόλη Goerlitz της Γερμανίας. Ο Δήμος Χαλανδρίου μετέχει ως εταίρος μαζί με άλλους 16 συμμετέχοντες απο διάφορες χώρες της Ευρώπης. Είναι η δεύτερη συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου σε Ευρωπαικό επίπεδο και μάλιστα σε ενα θέμα που απασχολεί καθημερινά την πόλη μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η τεχνολογική πρόοδος στον τομέα της μεταφοράς έχει φέρει πολλά οφέλη στην ανθρωπότητα. Χάρι στο ταξίδι δρόμων, ραγών και αέρα, οι αποστάσεις έχουν στενεψει και ο χρόνος ταξιδιού έχει μειωθεί. Αλλά αυτά τα οφέλη έχουν την τιμή τους: οι κυκλοφοριακές συμφορήσεις, συμφόρηση στους δρόμους και στους αερολιμένες, αύξησαν την κατανάλωση καυσίμων καθώς επίσης και τα επίπεδα ρύπανσης και θορύβου αύξησης είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες. TRANSPOWER επιτρέπει σε σημαντικούς δράστες στον τομέα της αστικής μεταφοράς όπως οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές για να εφαρμόσει τις έννοιες για τη φιλική προς το περιβάλλον, πόρος-σώζοντας, ασφαλή και αποδοτική αστική κινητικότητα.
Η αποφυγή της κυκλοφορίας, που μετατοπίζονται σε άλλους τρόπους μεταφοράς, και το περιβαλλοντικά συνειδητό σχέδιο  είναι οι κύριες στρατηγικές για τη βιώσιμη αστική μεταφορά. Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων χρειάζονται τις  κατάλληλα αξιολογημένες επιστημονικές πληροφορίες για τις καλύτερες πρακτικές και τη σχετική εμπειρία έτσι ώστε μπορούν γρήγορα και αποτελεσματικά να εφαρμόσουν τις έννοιες αστικών μεταφορών. TRANSPOWER εποπτεύει την εφαρμογή  των μικρών, εύχρηστων και κατάλληλων προγραμμάτων και των εννοιών. Η διευκόλυνση της ανταλλαγής των εμπειριών και του προσωπικού TRANSPOWER θα επιτρέψει στα συμμετέχοντα όργανα για να ενισχύσει τις σχετικές ικανότητες.
Συγκεντρώνοντας 16 συνεργάτες από έξι κράτη μέλη και τις aceeding χώρες ένα που αντιπροσωπεύουν τις μικρού και μεσαίου μεγέθους πόλεις (μέχρι 500.000 κάτοικοι), οι φορείς χάραξης πολιτικής των δήμων και οι πόλεις θα είναι σε θέση να ανταλλάξουν την τεχνογνωσία με την επιστήμη και την επιχείρηση.