Title Image

Δια ζώσης εξυπηρέτηση στη νοηματική στα ΚΕΠ του Δήμου Χαλανδρίου – Για πρώτη  φορά στη χώρα μας (βίντεο)

Δια ζώσης εξυπηρέτηση στη νοηματική στα ΚΕΠ του Δήμου Χαλανδρίου – Για πρώτη  φορά στη χώρα μας (βίντεο)

Με την επίσημη παραλαβή των διπλωμάτων της ελληνικής νοηματικής γλώσσας στους τέσσερις εργαζομένους των ΚΕΠ, ο Δήμος Χαλανδρίου πρωτοστατεί με την πρωτοβουλία να προσφέρει δια ζώσης εξυπηρέτηση στην νοηματική γλώσσα στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο πλαίσιο της πολιτικής συμπερίληψης των αναπήρων, που εφαρμόζεται σταδιακά από το 2014.

Τα σχετικά διπλώματα παραδόθηκαν από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, στην εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στο Κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, του προέδρου της ΟΜ.ΚΕ. κ. Κωνσταντίνου Σίμψη, του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Χάρη Μαυρουδή, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της διοίκησης.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου που παρέλαβαν τα διπλώματά τους είναι η Αθηνά –Σοφία Κόλλια, ο Αργύρης Καπνισάκης, η Δώρα Σπανού και η Μαρία Σταμούλα, οι οποίοι περιέγραψαν ως πολύ σημαντική αλλά και συγκινητική για τους ίδιους την εμπειρία που αποκόμισαν από την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας.

Σίμος Ρούσσος: «Προτεραιότητα η ίση μεταχείριση των συμπολιτών μας με αναπηρίες»

«Οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον αντιδήμαρχο Χάρη Μαυρουδή για την πρωτοβουλία και κυρίως στους εργαζομένους και τη διεύθυνση των ΚΕΠ που αποδέχτηκαν την πρόκληση και μπήκαν στη διαδικασία της διετούς εκπαίδευσης, με μοναδικό στόχο να προσφέρουν σε όλους τους πολίτες τις υπηρεσίες που δικαιούνται. Η απόφασή τους να γίνουν μέρος της προσπάθειας, που καταβάλλεται συστηματικά από το 2014, για την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία είναι συγκινητική και αποτελεί πράξη υψηλού συμβολισμού.

»Είστε το άλλο, το ανθρώπινο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία συχνά βάλλεται, και κάποιες φορές άδικα», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου απευθυνόμενος στους υπαλλήλους των ΚΕΠ.

«Το βέβαιο είναι ότι η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου. Διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα στα σχολεία μας, στους αθλητικούς και τους δημόσιους χώρους και στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, θέλουμε να κάνουμε τους “αόρατους” συμπολίτες μας, ορατούς», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Μετά την παραλαβή των διπλωμάτων,  οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναπαράσταση εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες με προβλήματα ακοής μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον στα δύο από τα τέσσερα ΚΕΠ του Χαλανδρίου:

Κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου (Γρ.Γυφτοπούλου 2 & Α.Γκίνη)

ΚΕΠ Μετρό (ΜΕΤΡΟ Χαλανδρίου)

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ.